У Луцьку планують запровадити систему видачі пільгових абонементів на заняття фізкультурою  в спортивних залах. Таку ідею члени депутатської групи «Новий Луцьк» підгледіли у Сполучених Штатах Америки, де влада намагається знайти будь-яку альтернативу, аби молодь не вдавалась в наркотики, злочинність та пияцтво.

«Ідея полягає в тому, аби міська влада видавала певну кількість абонементів, які дотуватимуться з міського бюджету. Нехай на якихось 50-70%. Але цим ми стимулюватимемо молодь ходити по спортивних залах і займатись спортом», - пояснив Андрій Осіпов.

Таким чином, депутати від групи «Новий Луцьк» під час сьогоднішньої прес-конференції повідомили, що вже розробили проект рішення, який необхідно прийняти на черговій сесії. В подальшому, після затвердження, профільний структурний підрозділ міської ради необхідно буде зобов’язати розробити окрему програму. Відповідно, буде затверджено порядок та умови видачі таких абонементів молоді.

«Краще цільово дати дотацію на кільканадцять абонементів, аби молодь йшла і займалась спортом. Таким методом ми будемо стимулювати їх до ведення здорового способу життя, а не сидіти десь по закутках. У здоровому тілі – менше дурних думок, а відповідно і менше злочинних поривань», - наголосив Андрій Осіпов.

Разом з тим, прийняття такого рішення передбачає пункт про визнання роботи у сфері фізичної культури і спорту на недостатньому рівні. Що на думку Андрія Осіпова, надто не вигідно міському голові Миколі Романюку.

«Ну що тут казати… На всі спортзали Луцька цьогоріч виділено 200 тисяч гривень. Про який належний рівень сфери спорту та фізичної культури може йти мова», - зауважив на завершення Ігор Поліщук.

Тож депутати переконані, що міському бюджету не стане обтяжливо виділити кількасот тисяч гривень на дотації для придбання таких абонементів у спортзали, що сприятиме підвищенню фізичної культури серед молоді.