На цегельному заводі „Альтком”, що у селищі Очеретіно біля Донецька, розпочато реконструкцію виробництва. Що цікаво, складали програму цього оновлення люди явно з поетичним даром. Судіть самі, цеглу тут випускають не тільки традиційного червоного кольору, але й кольору персика і ще цеглу, білу як сніг. А назви які вигадали - „Золота осінь”, „Біла ніч”. В останньому все тільки прагматика: головна задача реконструкції – покращити якість та розширити асортимент продукції. В цілому на модернізацію виробництва буде затрачено біля 5 мільйонів гривень. 
 
„В ході реконструкції буде освоєно також виробництво коричневої та вишневої цегли. Окрім цього буде налагоджено виробництво фасонної цегли”, - повідомила Ірина Чуприна, генеральний директор ТзОВ „Альтком-Керам”, що є офіційним дистриб’ютором продукції цегельного заводу. Складна ситуація на будівельному ринку, а також наслідки „газової війни” залишили відбиток на роботі підприємства. Але навіть в таких складних умовах компанія не відмовилася від програми модернізації виробництва. 

Зазначимо, що на даний момент на заводі працює дві лінії загальною потужністю 80 мільйонів штук цегли на рік. Керамічна цегла „Альтком”, окрім українських покупців, користується широким попитом в Казахстані, Росії та Білорусії.