Вже за кілька місяців на Волині збираються встановити новенький бювет мінеральних вод та фітонапоїв, ціною 2,2 мільйони гривень. Про це йдеться у «Віснику державних закупівель».

Зокрема, 24 червня на сайті державних закупівель з'явилось оголошення про завершення відкритих торгів на предмет закупівлі послуг з оброблення та розподілення води трубопроводами. Принаймні, під такою назвою було оголошено самі торги. Насправді ж за бюджетні кошти у селі Грем'яче вирішили встановити окремий бювет мінеральних вод. На це зокрема передбачили аж 2,2 мільйони гривень. Наразі відкриті торги вже відбулися і було визначено переможця, який власне й буде займатись встановленням бювету у селі Грем'яче. Ним стало приватне підприємство «НВП «Джерело-Люкс» з Києва.

 

Та найцікавіше те, що джерело фінансування – кошти місцевого бюджету, а замовник відповідно – Грем'яченська сільська рада. Тож кореспонденти інтернет-видання «Під прицілом» вирішили поспілкуватись з сільським головою та з'ясувати звідкіля у поліському селі такий бюджет.

Зокрема, очільниця села Грем'яче Наталія Мельник у телефонному коментарі повідомила, що дійсно вже завершились торги на встановлення бювету мінеральних вод.

«На це з місцевого бюджету виділено 2,2 мільйони гривень. Однак це не стільки кошти місцевого бюджету скільки грандові, які передбачені реалізацією грандового проекту по водолікуванню. Також окрім бювету мінеральних вод передбачено закупівлю фізіотерапевтичного обладнання, встановлення тренажерів та масажних столів»,  повідомила Наталія Мельник.

За словами сільського голови, грандовим проектом передбачено фінансування Євросоюзу в розмірі 900 тисяч євро.

«Бювет та інше обладнання, на яке виділили кошти в Європі, буде встановлено в водолікувальному корпусі. Користуватись цим матимуть змогу усі українці та зокрема ті, хто має проблеми з опорно-руховим апаратом», - наголосила Наталія Мельник.

Разом з тим, на уточнення стосовно того, де саме буде встановлено бювет та інше фізіотерапевтичне обладнання, сільський голова Грем'ячого зауважила, що нове обладнання буде встановлено у водолікувальному корпусі санаторію «Пролісок». Мовляв, оздоровчий заклад знаходиться на території сільської ради і тут питання прив'язки через умови енергопостачання.

Тим часом, за даними ЄДР юридичних та фізичних осіб-підприємців переможець торгів – ПП «НВП «Джерело-Люкс» зареєстроване та належить Наталії Дремлюзі.

 

Як свідчать дані з реєстру, у статутному фонді підприємства – всього 27 тисяч гривень, а зареєстроване воно у звичайній квартирі багатоповерхового будинку на вулиці Бориса Гмирі у Києві.