Відчути себе справжніми митцями та перемалювати твори іменитих художників Луцька сьогодні мали змогу луцькі школярі. Дітей запросили взяти участь у майстер-класі від Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк». Зустріч дітей з мистецтвом відбулася у стінах Художнього музею, який знаходиться на території Замку Любарта»  у супроводі музичних творів всесвітньо відомих композиторів.

Перед тим, як дати школярам проявити свої художні таланти, маленьких відвідувачів люб’язно зустріла та провела усіма залами музею завідувач Зоя Навроцька.

Мистецтвознавець розповіла дітям про життя відомих художників не лише іноземних, а й луцьких, потому ознайомила їх з художніми витворами мистецтва першої половини XVII ст. і аж до XX ст.. Розповіла про історію написання кожної картини, її глибину та особливість.

Після детальної та цікавої екскурсії дітей провели до однієї зали музею, де на них вже чекали художні приладдя. Куратори – працівники музею, які навчали школярів мистецтву малювання, допомагали учням та давали поради як краще перемалювати ту чи іншу деталь. Зауважимо, що працівники музею заздалегідь підготували для діток так звані замальовки. На аркушах було зображено контури кількох картин, які діти повинні були самостійно розфарбувати.

Заступник голови правління Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» Ірина Констанкевич зазначила, що такий проект Фонд започаткував, аби дати змогу дітям відкрити для себе щось нове, спробувати себе у ролі майстра та пробудити мистецьку іскорку і талант.

«Фонд ініціював такий проект, для того, аби побачити талановитих дітей, дати можливість їм реалізувати себе, адже ми щиро віримо, що він є у кожної дитини, тільки треба вчасно його помітити і подати імпульс, поштовх для розвитку», - розповіла Ірина Констанкевич.

Крім того, заступник голови правління Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» повідомила, що майстер-класи триватимуть протягом трьох місяців, і за цей час до мистецької роботи буде залучено 180 дітей. Наприкінці проекту заплановано проведення конкурсу, під час якого оберуть  п’ять найкращих робіт, а їхні автори отримають подарунки. «Які саме, це наразі таємниця», - відмітила Ірина Констанкевич.

Так, вже перші учасники проекту, під час майстер-класу радо взялися за олівці і почали на власний розсуд відображати картини.

Зауважимо, що набір  у групи триває. Контактні телефони для запису: 099 705 69 37, 097 431 73 27, 78 22 33.