У Камінь-Каширську 62-річний місцевий підприємець вирішив зайнятися кінематографічним бізнесом та відкрити власний кінотеатр, щоправда незаконний.

Для цього спритник орендував приміщення, підготовив глядацький зал, придбав і встановив спеціальну техніку для відтворення та публічної демонстрації 3D фільмів. Щоб розкрутити справу, волинянин ще й активно рекламував своє «дітище».

Записуючи з інтернету касові фільми чоловік крутив їх у власному кінотеатрі, порушуючи при цьому закон, оскільки дозволів на транслювання стрічок у нього не було.

Проте довго такий бізнес не протримався, оскільки у ході проведення оперативно-розшукових дій підприємця «накрили» працівники сектору боротьби з кіберзлочинністю.

У ході досудового розслідування було встановлено, що своїми діями кмітливий бізнесмен не маючи дозволу від власників авторських прав, а саме від ТОВ «Бі енд Ейч Класік Філмз», ПрАТ «Бі Енд Ейч», порушив авторські права власників та завдав останнім значної матеріальної шкоди. Отож, дві компаніє вирішили подати до суду, щоб покарати волинянина за піратство та відстояти свої законні права.

Але вже у червні цього року між представником потерпілих та підозрюваним було укладено угоду про примирення. Крім того підприємець зобов’язався виплатити ПрАТ «Бі Енд Ейч» та ТОВ «Бі Енд Ейч Класік Філмз» в якості відшкодування заподіяної матеріальної школи кошти в сумі по 15 000 грн. кожному впродовж 12 місяців починаючи з липня 2015 року.

Беручи до уваги зазначені обставини, Камінь-Каширський районний суд визнав обвинуваченого винним та призначив покарання у вигляді 2 років тюрми з іспитовим строком терміном на 1 рік.