Начальник управління ДСНС України у Волинській області Володимир Грушовінчук проінформував про те, що через спекотну погоду за останній тиждень різко збільшилась кількості пожеж. Вони виникають через «близьке до злочинного» поводження з вогнем волинян, які виїжджають на відпочинок в ліс. Також велика кількість пожеж виникає через свідоме випалювання стерні, яке на Волині ніколи не практикувалось.

Про це Грушовінчук повідомив під час оперативної наради в голови Волинської обласної державної адміністрації Володимира Гунчика.

Начальник ДСНС зауважив, що спекотна погода буде триматись ще близько 2-ох тижнів. Тож протягом цього часу волинянам буде заборонено відвідувати ліси. Сезон полювання також буде перенесено на два тижні.

Начальник управління ДСНС України у Волинській області  розповів, що кожної доби виникає близько 10 пожеж по причині необережного поводження людей з вогнем. За останній тиждень виявлено 7 випадків випалювання стерні які призвели до повного знищення пшениці і зернових на загальній площі 7 гектарів. Зафіксовано 8 пожеж торфовищ, з них лише 2 ліквідовано. На даний момент триває пожежа на торфовищах, які знаходяться у селах Гута Ратнівського району (7Га), Бихів Любешівського району (4Га), Смоляри Старовижівського району (1Га), Троянівка Маневицького району (3Га). Найбільш загрозлива ситуація у Камінь-Каширському районі з осередками пожеж у селі Пнівне (4 Га), Тоболи (до 1Га), Ворокомле  та Видерта (більше 100 Га) де палають торфовища разом із чагарником.

В. о. начальника управління лісового господарства Сергій Шеремета розповів, що сьогодні на Волині 5-тий найвищий клас пожежної небезпеки.

На прохання голови Волинської ОДА Володимира Гунчика підпалами стерні займеться прокуратура і міліція. Враховуючи найвищій рівень пожежної небезпеки, в окремих районах запроваджено надзвичайний стан.