Луцький міськрайонний суд зобов’язав прокурора міста внести в ЄРДР кримінальне провадження щодо кримінального правопорушення міським головою Миколою Романюком, передбачене статтею 351 ККУ. Йдеться про відмову поставити на голосування письмову пропозицію до проекту рішення.

Про це йдеться в ухвалі суду від 12 серпня - пише Волинське агентство розслідувань.

29 липня Осіпов поскаржився у суд на прокурора міста Андрія Кучера, що той не вніс від нього відомості в ЄРДЄ після повідомлення про кримінальне правопорушення.

15 липня депутат повідомив у прокуратуру області, що 28 квітня 2011 року Романюк нібито безпідставно не поставив на голосування його письмову пропозицію до проекту рішення від 2 вересня 2009 року «Про продовження договору оренди земельної ділянки на новий термін Волинській обласній спілці споживчих товариств для обслуговування ринку «Завокзальний» на вул.Карпенка-Карого, 1 та укладення додаткової угоди до договору оренди землі».

Суд вирішив зобов’язати прокурора розпочати кримінальне провадження у цій справі. Нагадаємо, частина 1 статті 351 ККУ «Перешкоджання діяльності народного депутата України та депутата місцевої ради» передбачає покарання штрафом від п’ятисот до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів (17 гривень) доходів громадян або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.