Волинянина засудили за необережне поводження з боєприпасами. Як стало відомо з матеріалів судової справи, біля лісосмуги, що знаходиться поблизу Ковельської філії ДП «Укрветсанзавод» волинянин знайшов гранату типу РГД - 5 та 11 патронів. Примітивши цікаву знахідку, чоловік забрав їх до свого будинку на зберігання.

Надвечір ковельчанин дістав зі схованки гранату й виніс її на вулицю. Роздивляючись боєприпас, чоловік випадково висмикнув чеку з гранати. Налякай волинянин кинув боєприпас у безлюдне місце, де він і зірвався. На щастя під час вибуху ніхто не постраждав. 

В ході проведення огляду місця події правоохоронцями було виявлено та вилучено металеві залишки гранати, яка, за висновком експерта є ручною гранатою РГД - 5, що споряджена уніфікованим запалом дистанційної дії типу УЗРГМ - 2, що до вибуху були складовими частинами вибухового пристрою промислового виготовлення.

Крім цього, в ході проведення огляду місця події за місцем проживання обвинуваченого у багажному відділенні мопеда працівниками міліції було виявлено та вилучено одинадцять патронів, вісім з яких, за висновком експерта. відносяться до боєприпасів і є автоматичними патронами калібру 5,45 х 39 мм зразка 1974 р. промислового способу виготовлення і є придатними до стрільби, а три - відносяться до боєприпасів і є гвинтівочними патронами калібру 7,62 зразка 1908/30 р. р. промислового способу виготовлення і є придатними до стрільби.

Відтак, Ковельський міськрайонний суд визнав обвинуваченого винним у незаконному поводженні з бойовими припасами та вибуховими речовинами та призначив йому покарання у виді позбавлення волі строком на 4 роки з іспитовим терміном два роки.