Волинянина оштрафували на суму в 10 разів меншу, ніж він обманув державу. 

В кінці липня 2013 працівник виробничо-комунального підприємства з надання послуг населенню та виробництва сільськогосподарської продукції при Гіркополонківській сільській раді «Грань» звернувся до Луцького районного Центру зайнятості, щоб зареєструватися безробітним. І з того часу чоловік одержував грошову допомогу. Однак, через рік працівники Центру встановили, що спритник їх просто обдурив.

Виявилося, що цей чоловік з 3 липня 2013 року перебував у трудових відносинах з виробничо-комунальним підприємством з надання послуг населенню та виробництва сільськогосподарської продукції при Гіркополонківській сільській раді «Грань». Чоловік свідомо підробив офіційний документ й відтак безперешкодно отримав статус безробітного з призначенням виплати допомоги по безробіттю.

Збагатитись шахрай встиг на загальну суму 9255 гривень, чим завдав Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування матеріальну шкоду на вищевказану суму. Тож відомство соцстрахування подало до суду на спритника.

У підготовчому судовому засідання волинянин повністю визнав свою вину.
Відтак, Луцький міськрайонний суд затвердив угоду про визнання винуватості та визнав підсудного винного у шахрайстві та визначив йому покарання у виді штрафу в розмірі одна тисяча гривень.