Поблизу Луцька у селищі Торчин на масиві «Зелене» незаконно роздають земельні ділянки. Про це заявляє депутат Торчинської селищної ради Володимир Хринюк.

Зокрема, у коментарі журналістам інтернет-видання «Під прицілом», депутат розповів, що він подавав уже два запити до Торчинської селищної ради про оприлюдення інформації стосовно надання земельний ділянок.

Володимира Хринюка цікавила інформація про рішення сесії, якими виділялися земельні ділянки фізичним особам на масиві «Зелене» згідно генерального плану забудови цілого кварталу. Також він просив надати копії заяв фізичних осіб до Торчинської селищної ради, на які виділили земельні ділянки на цьому масиві.

У відповідь на запит депутата Торчинський селищний голова повідомив, що копії заяв фізичних осіб на виділення земельних ділянок на масиві «Зелене» та рішень щодо їх надання селищна рада надати не може, так як вони містять конфіденційну інформацію про особу і без її згоди не можуть бути оприлюднені.

Також селищний голова порадив депутату у разі незгоди звертатися до суду.

Як розповів журналістам депутат Володимир Хринюк, на масиві «Зелене» відведено 170 ділянок.

«З них близько 50 віддали незрозумілим особам в Луцьку. І коли я, як депутат, даю запит, щоб мені надали інформацію про те, кому персонально виділили ділянки, як мешканцям Торчина так і тим людям, які мають на це право, то мені пан Кревський відповідає, що ця інформація конфіденційна. Чим порушує закон про самоврядування», - розповідає пан Володимир.

Зі слів депутата, він подав запит втретє і очікує вже днями отримати відповідь. 

«Це по великому рахунку ніби вкрадені ділянки. 50 наділів незрозуміло кому дали», - додає депутат.

За словами Хринюка, в той час, коли місцеві мешканці, серед яких багато і учасників АТО, потребують ділянок - землю роздають незрозуміло кому.

«І Волошенюк там на підставних, і Красовський сам ті ділянки на інших осіб пооформляв, тому інформація мені не надається навмисно», - впевнений депутат.