ДКП «Луцьтепло» не готове до зими. Про це розповіла голова профспілкової організації підприємства Неоніла Слюсар під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань ЖКГ, екології, транспорту та енергозбереження.

Також жінка поставила під сумнів заяву міського голови Миколу Романюка про те, що гарячу воду лучанам включать до 22 серпня.

Зі слів голови профспілки ДКП «Луцьктепло» Неоніли Слюсар, щоб відновити подачу гарячої води у Луцьку до 22 серпня необхідно спочатку вивести працівників підприємства на роботу, підготувати мережі та котельні до роботи. Але за цілий рік не було зроблено ніякого ремонту.

«Це неможливо. Щоб відновити гаряче водопостачання треба було вже вивести людей, заповнити мережі, підготувати котельні. Цього нічого не зроблено», - уточнює жінка.

За словами голови профспілки, ситуація на підприємстві просто катастрофічна - зарплату боргують ще з червня місяця, мережі старі та потребують ремонту, у підприємства практично немає обігових коштів. Лише за останній місяць з підприємства звільнилися 54 працівники. 

«Зараз на підприємстві 3-денний режим роботи, заробітна платня зменшилася до рівня мінімальної, значна частина працівників не отримує навіть тих коштів», - розповідає Неоніла Слюсар.

Таким чином, голова профспілки ДКП «Луцьктепло» закликала депутатів шукати шляхи виходу з критичної ситуації, яка склалася на підприємстві та повернути лучанам гарячу воду, хоч це економічно і не вигідно.