Мешканці луцької багатоповерхівки, що на вулиці Шевченка 37а, можуть залишитися взимку повністю без опалення. Про це стало відомо під час постійної комісії міськради з питань житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження 20 серпня.

Лучани розповіли, що їх будинок зведенний ще у 1973 році для працівників ПАТ «Електротермометрія». Раніше він опалювався автономною котельнею, проте згодом багатоповерхівку підключили до заводської мережі опалення. Але останні 14-15 років через це між мешканцями будинку та директором «Електротермометрії» виникали постійні суперечки.

Як розповіли мешканці будинку, здебільшого батареї включали на тиждень пізніше початку опалювального сезону, а виключали тижнем раніше. До того ж інколи вночі повністю вимикали тепло, а гарячу воду зливали з труб. В той же час директор «Електротермометрії» Юрій Малихін заявив, що цьогоріч опалювати будинок № 37,а на вулиці Шевченка він не буде. Тому лучани просили відновити стару котельню, аби взимку не залишитися без тепла.

Однак заступник міського голови Лариса Соколовська розповіла, що котельня, яка багато років не використовувалася, не підлягає відновленню а на побудову нової котельні необхідно близько 6 мільйонів гривень, яких у бюджеті немає. В той же час чиновниця запропонувала мешканцям встановлювати автономне опалення в квартирах.

Як розповіли лучани, не всі мешканці будинку можуть знайти 15-20 тисяч на встановлення котла та ремонтні роботи, тому більшість людей проти такого варіанту вирішення проблеми. Попри тривалу дискусію досягти якогось порозуміння мешканцям та депутатам так і не вдалося.