Комісія Луцькради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту пропонує звернутись до Луцького міського голови Миколи Романюка із пропозицією не приймати до уваги результати громадських слухань щодо кредитної угоди КП «Луцькводоканал» із МБРР. Про це повідомляє «Волинська правда».

Нагадаємо, слухання щодо підтримки участі КП «Луцьковдоканал» у спільному із Міжнародним банком реконструкції та розвитку проекті з метою реконструкції та модернізації системи водопостачання та водовідведення міста Луцька відбулися 18 серпня на базі підприємства.


Проект передбачає залучення кредиту у розмірі 25 мільйонів доларів (514 мільйонів 750 тисяч гривень), який планується погасити до 2033 року. «За» укладання цієї угоди під час слухань висловились 33 із 42 учасників голосування, при чому для участі у слуханнях зареєструвались 44 лучанина.


Депутат Луцькради Андрій Осіпов, який власне ініціював внесення пункту про ці громадські слухання, зауважив, що вони відбулися без достатньої участі громади міста Луцька. Отож, було запропоновано рекомендувати Луцькому міському голові Миколі Романюку не брати до уваги результати цих слухань з причині їх нерепрезентативності, а також запропоновано провести у Палаці Культури Луцька нові громадські слухання із залученням широких верств мешканців міста Луцька.


Депутати – члени комісії ухвалили цей проект рішення, зауваживши, що вищезгадана кредитна угода із МБРР накладає на КП «Луцьковдоканал» значні боргові зобов’язання.