Сьогодні, 21 серпня, у Луцьк з робочою поїздкою приїхав віце-прем'єр-міністр України, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко.

Зубко розповів, що почав свою поїздку по Волині з м. Луцька, зокрема, з візиту до об’єднання співвласників багатоквартирного будинку на вул. Відродження, 22а. Він розповів, що побачив дуже простий приклад енергоекономії  у будинку де було створено ОСББ. У будинку, в якому загальний тариф на квадратний метр житла становив близько 9.60 грн., після утеплення і встановлення лічильника із теплорегуляцією, тариф зменшився до 3.60 грн. Це дало можливість привести споруду до належного стану на зекономлені кошти.

Віце-прем'єр-міністр у своїй промові не втомлювався наголошувати на необхідності постійно інформувати людей про нові державні програми, та переконувати у їх доцільності і необхідності. Він розповів, що саме це є основною метою його робочої поїздки по України, адже існує велика проблема комунікації між людьми. Зубко наголосив, що українці не повинні сподіватись на владу, а виживати самотужки. 

«Сьогодні питання про те, що хтось зменшить вартість газу, або зменшиться курс долару, або ще щось… Я вам скажу – потрібно розраховувати тільки на себе. Держава захищає тим, що дає субсидії, держава дає компенсацію витрат. Будь ласка давайте разом виходити з цієї ситуації, і зістрибувати з цієї гілки газової, на якій ми були 24 роки» - зауважив Геннадій Зубко.

Він розповів про державну програму відшкодування 70% коштів від вартості утеплення помешкань, та відмітив суттєву допомогу державі голів луцьких ОСББ, які їздять по країні і розповідають про свій досвід іншим Українцям.