У Володимир-Волинському міському суді розпочато справу бійця 51-ї ОМБ Віктора Котика, якого звинувачують у дезертирстві. Проте вже втретє, прокурор військової прокуратури, яка висунула обвинувачення бійцю, не з’явився на судове засідання. Про це у коментарі журналістам інтернет-видання «Під прицілом» розповів захисник військового Василь Нагорний.

За словами адвоката, сьогодні вже відбулося дванадцяте засідання суду, але прокуратора досі не може пред’явити ні доказів, ні свідків обвинувачення.

«Ми не можемо розглянути цю справу. На даний момент ось вже третє засідання підряд прокурор не з’являється в суд. Без нього ми не можемо проводити. Можливо вони хочуть відмовитися від звинувачення», - розповідає адвокат бійця.

За словами Василя Нагорного, прокурор не повідомляє ні суд, ні сторону захисту про свою відсутність. Також адвокат розповідає, що суд сьогодні направив лист до військової прокуратури Західного регіону, аби керівництво проконтролювало і притягнуло до дисциплінарної відповідальності прокурора за неявку на судові засідання.

«Без будь-яких пояснень, без нічого, суду не повідомляють ні підстав, ні причин. Буває, обвинувачений не з’являється, буває, захисник не з’являється, але щоб прокурор не ходив на засідання…Вони цю справу пред’явили, вони повинні довести вину, і вони не їздять на справу», - ділиться адвокат.

Своє чергою він Василь Нагорний розповідає, що відбувається взагалі щось незрозуміле і немає пояснень чому військова прокуратура ігнорує суд.

«Це вже неповага до правосуддя», - додає Нагорний.

Нагадаємо, 25 серпня військова прокуратура Луцького гарнізону висунули старшому солдату з 51-ї ОМБ Віктору Котику, який три дні пробув у ворожому полоні, обвинувачення у самовільному полишенні військової частини в період з грудня 2014-го по травень 2015 року.