Бійця 51-ої бригади Валерія Янчука, який загинув під Іловайськом, відспівали у Свято-Троїцькому соборі.

Панахида відбулася 1 вересня, - інформує Волинське агентство розслідувань.

 
На панахиду зібралося декілька десятків лучан. Люди принесли живі квіти, серед яких переважали жовто-блакитні хризантеми.

 

 

 


«Ми сьогодні проводжаючи в останню дорогоу, молячись за спокій душі нашого волинянина, Героя, насамперед маємо бути вдячні, що він, як і багато інших чоловіків, хлопців, не побоявся захищати нашу країну. Адже його жертва – це частина тієї любові багатьох людей віддали життя за усіх нас», – сказав після панахиди протоієрей Віталій Собко.


Згадуючи події під Іловайськом, священнослужитель провів паралелі з іншими трагічними сторінками української історії, зокрема боєм під Крутами – там молоді хлопці намагалися зупинити ворога, закриваючи Україну своїми тілами.

 

 

 


«Завдяки Волинському Герою ми можемо спокійно жити тут та святкувати…Наш священний обов’язок цих хлопців пам’ятати, шанувати, віддавати належні почесті і ніколи не забувати в своїх молитвах», – сказав Віталій Собко/

 

 

 


Коли тіло Валерія Янчука виносили з собору, люди скандували «Герої не вмирають!». Поховають Героя в Іваничах, де він проживав до війни.

 

 

 


Нагадаємо, мама Героя не могла забрати його тіло через помилку у прізвищі, а чоловіка, який відвіз Валерія Янчука у лікарню, бойовики засудили до смерті.