Волинські міліціонери у подарунок від ЄС отримали 38 позашляховиків.

Акція відбулася у рамках проекту «Разом заради безпеки Люблінського воєводства і Волинської області» по програмі «Транскордонного співробітництва: Польща-Білорусь-Україна 2007-2013». Церемонію передачі провелина Замковій площі в обласному центрі Волині сьогодні, 2 вересня.

З такої нагоди до Луцька прибули: заступник Міністра внутрішніх справ України з питань європейської інтеграції Тігран Авакян, заступник Міністра внутрішніх справ Республіки - Державний секретар Ґжеґож Карпінські, генеральний консул Республіки Польща в місті Луцьку - Беата Бживчі, під час зустрічі були присутні представники влади Волинської області та Люблінського воєводства.

Начальник УМВС області Петро Шпига повідомив, що проект «Разом заради безпеки Люблінського воєводства і Волинської області» був відібраний для фінансування з фонду Євросоюзу ще у липні 2012 року.За словами Шпиги, в результаті спільних дій наших та польських правоохоронців вдалося розкрити не один транскордонний злочин: перекрито канали незаконної торгівлі наркотиками, контрабанди з однієх країни в іншу.

«Завдяки цьому проекту автопарк волинської міліції поповнився 38 позашляховиками, які візьмуть собі на озброєння працівники оперативних підрозділів та чергових частин міських відділів області», - розповів Петро Шпига. За його словами, автомобілі будуть використовуватися для патрулювання, здійснення оперативних заходів, переслідувань, конвоювань.

Своє чергою комендант Воєводської комендатури поліції в Любліні Даріуш Дзяло повідомив, що польська сторона передала українським колегам автомобілів марки «Isuzu» зі спеціалізованим обладнанням вартістю понад 1 мільйон 625 тисяч євро. Кожен із автомобілів обладнаний цифровою відеокамерою, тепловізором, цифровим фотоапаратом, криміналістичною валізою.

«Основна мета проекту – це підвищення безпеки на польсько-українському державному кордоні та на прикордонні й території», - поділився Даріуш Дзіло.

Держсекретар Республіки Польща Ґжеґож Карпінські наголосив, що поляки з великою увагою та хвилюванням спостерігають за подіями в Україні та переживають усіє душею за братній народ. В той же час він зауважив про важливість налагодження співпраці та дружніх сосунків між правоохоронцями Волині та Польщі.


Опісля привітань очільник волинських правоохоронців Петро Шпига, заступник міністра Тігран Авакян та Держсекретар Республіки Польща Ґжеґож Карпінські урочисто роздали правоохоронцям ключі від позашляховиків, потисли руки та побажали гарної роботи і успіхів. Вслід за ними Митрополит Луцький і Волинський КПЦ КП Михаїл освятив нові автівки та волинських міліціонерів.