Голова Волинської обласної державної адміністрації Володимир Гунчик дав розпорядження своєму заступнику Сергію Кошаруку підготувати листи на адресу всіх українських виробників шкільних автобусів. Голова ОДА хоче до кінця вересня отримати технічні характеристики автобусів, вивчити можливість їх купівлі, та передбачити відповідні кошти у бюджеті розвитку Волинської області.

Заступник голови Волинської ОДА Світлана Мишковець розповіла, що сьогодні в області здійснюють регулярне безкоштовне підвезення дітей до навчальних закладів та до місця проживання 133 державні шкільні автобуси та 22 орендованих. У поточному 2015-2016 навчальному році підвезення до школи потребують 10 084 учнів. З них 65% підвозять шкільними автобусами, 22% - рейсовими (згідно укладених договорів), 13% - орендованим транспортом. Мишковець також зауважила, що Волинська область потребує купівлі ще 54-ох шкільних автобусів.

Володимир Гунчик планує купити необхідний транспорт у цьому навчальному році, але за умови спів фінансування з державного, обласного та міських бюджетів. Голова ОДА розповів, що планує просити фінансової підтримки з державного фонду розвитку у розмірі 50% від вартості авто. Другу половину фінансових витрат мають взяти на себе Обласний та місцевий бюджети.