10 вересня Волинь зустріла своїх Героїв - полонених бійців колишньої 51-ї бригади Сергія Фураєва та Артема Комісарчука. Чоловіки провели у полоні 1 рік +12 днів.

Їх звільнили з полону бойовиків 9 вересня у ході запланованого обміну полоненими. В результаті домовленостей Артема та Сергія обміняли на 4-х сепаратистів.

Тож 10 вересня їх зустріли у Києві та чекали на Волині. Надвечір близько 21.00 Артема Комісарчука та Сергія Фураєва зустрічали на кордоні між Волинською та Рівненською областями, поблизу посту ДАІ, що на повороті до селища Цумань.

 

Зокрема, активісти ГО «Автомайдан України» організували спільний виїзд, аби з почестями зустріти Героїв.

Бійців зустріли з квітами та шампанським під вигуки «Герої!».

 

 

На рідну Волинь хлопці повернулись вже разом зі своїми сім'ями та  волонтеркою Наталією Бояриною. Її до слова, Сергій Фураєв та Артем Комісарчук називають «хрещеною мамою», адже саме завдяки наполегливому втручанню Наталії чоловіків вдалось витягти з полону бойовиків.

"Це наша хрещена мама, все, більш нічого не скажу про неї... просто хрещена мама. Маленька, тендітна і така сильна", - зауважив Артем.

 

За словами Наталії Бояриної, в той час як відбулося уже 20 обмінів полоненими хлопці не потрапили в жоден. Ба навіть 15 серпня, коли з'явилась інформація про те, що саме Комісарчука та Фураєва після річного полону таки будуть обмінювати, - не виправдала очікування. Вочевидь, основною причиною цього стало те, що чоловіки - артилеристи, якийх дуже недолюблюють бойовики.

«Передамо привіт Порошенку і подякуймо за те, як він на словах старався витягти їх з полону. Хай тепер знає - дякувати Богу вони вже дома», - мовила при зустрічі Наталія.

Як розповіли хлопці, спочатку вони знаходились у Сніжному, після чого їх перевезли до Донецька. Однак зовсім нещодавно, Артема та Сергія перевезли до Луганська, звідки й провели вже очікуваний обмін.

 

Варто зауважити, що вже після полону Сергій Фураєв отримав звання підполковника. Проте, за словами рідних, для них він вже Герой і довгоочікуване повернення на рідну Волинь - велике свято.

Представники «Луцького автомайдану» влаштували для хлопців гідну зустріч з квітами, шампанським та дружнім підкиданням до неба. Опісля того, як Артема Комісарчука і Сергія Фураєва зустріли на кордоні з Волинню, їхнє авто провели цілою колоною під сигнали машин до знаку Луцьк при в'їзді до обласного центру зі сторони Рівного.

Вже там на них чекали представники влади та патруль ДАІ для подальшого супроводу. Так, Сергій Кошарук та  Борис Кондратюк вручили Героям квіти і відзнаки.

 

 

 

Після цього колона вже з маячками ДАІ проїхалась Луцьком. Артем Комісарчук та Сергій Фураєв на шляху додому вирішили зробити ще одну зупинку - біля стели Героїв Небесної сотні і загиблих в АТО.

 

 

Чоловіки поклали квіти і пригадали своїх побратимів. Після цього вони рушили до Володимира-Волинського, де на них вже понад рік чекають рідні та друзі.