Адміністрація президента України Петра Порошенка дала вказівку знайти привід для закриття каналу «1+1». Про це заявив екс-голова Одеської ОДА Ігор Палиця на з'їзді партії «Українське об'єднання патріотів – УКРОП» 12 вересня. 

Про це йдеться на сайті ТСН

«Адміністрація президента за те, що канал «1+1» дозволяє собі говорити правду, як він і дозволяв собі говорити правду завжди, дала команду знайти причину забрати у канала ліцензію», - сказав Палиця.

Окрім того, за його словами, після виходу першого «Шустер Live», де обговорювалися зміни до Конституції України та протести ВО «Свобода» проти них, СБУ поставили завдання не пускати в країну Савіка Шустера.

Палиця нагадав, що у 2014 році під час Революції гідності лише два канали показували правду - «1+1» і 5-й канал.

«Показувати правду — це політика «1+1», тому що така політика у господарів і акціонерів каналу. Акціонери навіть якби захотіли, не змогли би поміняти політику журналістів, тому що журналісти на «1+1» незалежні. І Коломойському іноді приходиться з ними дискусувати по 3-4 години, щоб довести їм свою позицію», - сказав екс-голова Одеської ОДА.

Ігор Палиця наголошує, що сьогодні влада намагається монополізувати ефірний та медіа-простір, тому небезпека стоїть над багатьма незалежними ЗМІ.

«Сьогодні відбувається узурпація влади не тільки у вигляді «боротьби з олігархами», сьогодні відбувається боротьба за монополізацію ефірного простору. Темники Медведчука навіть поряд не стояли з тими темниками, які сьогодні роздає Адміністрація президента», - сказав він.

Видання нагадує, що раніше генеральний продюсер телеканалу «1+1» Олександр Ткаченко заявив, що отримав кілька попереджень після появи новини про те, що політичне ток-шоу «Шустер Live» буде виходити на каналі «1+1».