Партія «Укроп» провела у Києві з’їзд та визначилася з кандидатами, які представлятимуть об’єднання на місцеві виборах що відбудуться 25 жовтня.

Взяти участь у заході 12 вересня прибули представники з усіх регіонів держави, в тому числі східних територій, які підконтрольні українським військовим. Загалом понад 1000 людей, яких об’єднала спільна ідея, виконали гімн України та вшанували хвилиною мовчання тих, хто віддав життя за неї життя, - повідомляє Інформаційне агентство Волинські новини.

До політради об’єднання «Укроп» увійшли люди, прізвища яких уже відомі українцям, серед них - Борис Філатов, Ігор Палиця, Дмитро Симанський, Євген Терехов та інші.

Під час активної фази військових дій та стрімкї дестабілізації ситуації в державі кожен із них прийняв для себе рішення відстояти інтереси України, в той час як більшість політиків та олігархів поспіхом виїжджали за кордон.

Зі слів голови політичного єднання «Укроп», Геннадія Корбана, на сьогодні це єдина політична сила, здатна змінити систему в державі і вольовими рішеннями вивести її з економічної прірви.

Відео із з’їзду надала прес-служба волинського «Укропу».

На переконання члена правління партії «Укроп» Ігоря Палиці, тепер саме у цих людей є повне моральне право розпочати зміни, яких в 2013 році очікували учасники Майдану. Дотепер політики так і не спромоглися на рішучі дії, а війна, яку обіцяли завершити за лічені дні, триває уже більше року.

«У мене дежавю лютого 2014-го року. Народ хоче парламентсько-президентської форми правління, народ хоче імпічмент Президента та імплементацію Римського статуту, який дозволить покарати тих, хто розв’язав війну. Це три вимоги Майдану. На сьогодні жодна з них не виконана, бо їх виконання виб’є з-під влади стілець, на якому вона сидить», – зауважив Палиця.

Крім того, з його слів, влада приховує точну кількість загиблих в зоні АТО.

«Ніхто в Україні точно не знає, крім Адміністрації Президента, скільки наших героїв загинули в зоні АТО. Я хочу, щоб люди, які сьогодні відправляють наших найкращих патріотів на смерть, відповідали за свої злочини в Гаазі», - заявив політик.

Під час з'їзду також йшлося про те, що політика президента працює на користь Путіна. Про що також заявив Ігор Палиця.

Він також додав, що влада наживається на війні: в зоні АТО процвітає контрабанда, йде розкрадання військового бюджету, чиновники заробляють на «Укроборонпромі».

«Усе це не дає владі закінчити війну. Поки солдати воюють і думають, як вони будуть жити, коли повернуться, ця влада думає, як вкрасти, і кого зробити винним», – зауважив Палиця.

Стало відомо і те, що Блок Петра Порошенка й «Опозиційний блок» ведуть переговори про розподіл округів на місцевих виборах, а також і про те, що чинна влада нібито шукає приводів закрити канал «1+.

Під час з’їзду у партії «Укроп» прийняли рішення про висунення кандидатів у мери.

Зокрема, широкій громадськості представили кандидата на посаду мера у Луцьку від цієї політичної сили.

Слово для виступу отримав і делегат від Волині Олександр Товстенюк, якому Ігор Палиця запропонував взяти участь у майбутніх місцевих виборах. Сьогодні Олександр Товстенюк - голова правління Фонду «Новий Луцьк» і уже неодноразово підтверджував висловлену йому довіру.

«Хочу подякувати за таку велику довіру Ігорю Петровичу Палиці. Це - насправді велика людина, яка всім довела, що любить своє місто, свою країну не тільки до глибини серця, а й до глибини своєї кишені», - наголосив зі сцени Олександр Товстенюк.

Олександр Товстенюк також повідомив, що першим номером у списку до обласної та міської рад від «УКРОПу» буде, власне, засновник Фонду Ігор Палиця.

Основою партійної ідеології співзвучно із назвою об’єднання став український патріотизм. Бачення своєї ролі в межах програмних засад та плани щодо майбутньої діяльності озвучили учасники з’їзду від Волині Ірина Констанкевич та Ігор Поліщук.

Значна частина делегатів – це вояки, які на власному досвіді бачили до чого призводять підкилимні ігри та обман політиків.

Окремі з них були демобілізовані зі кілька тижнів до того, як прибути на з’їзд. Тому переконані, що діяти методами попередників – це зрадити пам'ять про полеглих побратимів.

Зокрема, військовий Євген Терехов нагадав українцям ціну, яку ми сьогодні платимо за мир і спокій.

Євген Терехов нагороджений за відважність Орденом мужності III ступеня. Сьогодні, впевнений він, є немало патріотів. Є чимало людей, які не підтримують тих, хто привів війну на Україну. «Патріоти, які знають ціну цієї країни, не перевелися. Кожен з нас – хто допомагав, переживав, воював, – кожен патріот, хоч має свій шлях», – упевнений Євген. «Девіз мого батальйону – «З нами Бог, за нами – Україна». Сьогодні я передаю його кожному з вас», – звернувся він до присутніх на з’їзді УКРОПу в Києві.

Долучитися до роботи в «Укропі» запрошують всіх громадян, які є патріотами. Об’єднання відкрите для ініціативних людей, які бачать Україну самодостатньою і розвинутою державою.

До слова, відомий український письменник Василь Шкляр увійшов до політради партії УКРОП.