Прокурор Волинської області Дмитро Чепіжак розповів, що дотримався свого слова стосовно негласних методів боротьби з видобутком бурштину. Про це він розповів під час другого пленарного засідання 36 сесії Волинської обласної ради.

За його словами 9 вересня в рамках розслідування нелегального видобутку, обробки та продажу бурштину працівниками прокуратури та фіскальною службою у місті Луцьку та Луцькому районі, за трьома різними адресами, було проведено санкціоновані судом обшуки.

На приватних територіях було виявлено підпільні цехи по переробці бурштину.

Працівниками прокуратури було виявлено 12 кг сирцю бурштину та 1 кілограм вже обробленого каменю. Також вилучено 9 станків для його обробки. Загальна вартість вилученого майна становить 1 200 000 грн.

За фактом правопорушень наразі триває досудове розслідування.

Також у вересні цього року працівниками управління Волинського СБУ в громадянина Білорусії було вилучено 47 кг бурштину, який він намагався вивезти за кордон.

Загалом працівниками митної та прикордонної служб було виявлено 12 випадків незаконного вивезення бурштину загальною вагою 143 кг., загальною вартістю понад 5 500 000 грн.