Хто розпочав війну, хто дає їй тривати та хто не хоче її закінчувати; про найголовніших олігархів України, про співпрацю із Росією, про те, чого коштує кожному українцю російський бізнес на території нашої країни; чому вчора ми голосували за чинного наразі президента, і вірили у світле майбутнє, а сьогодні мусимо бути проти, на чиїх руках кров наших хлопців; про вибори, які скоро пройдуть в Україні та про власні амбіції в цих процесах, висловився член політради «Українського об’єднання патріотів – УКРОП» Ігор Палиця під час з’їзду партії у Києві.

Інформаційне агентство Волинські Новини пропонує основні меседжі виступу Ігоря Петровича у формі цитатника.


*Партія «УКРОП» - це не як каже президент, чи його «шавки», які знову ж таки говорять його словами, «команда Коломойського, команда Дніпропетровська, чи олігархів», - це команда тих, хто хоче змінити Україну до кращого, хто в лютому 2014 року не погодився з тим, що на Майдані вбивають людей, з тим, що якась одна сім'я буде розкрадати цю державу.

Це партія, яка знає, чому триває війна, хто її почав і хто її не хоче закінчувати.

*У мене дежавю лютого 2014-го року. Народ хоче парламентсько-президентської форми правління, народ хоче імпічменту президента та імплементацію Римського статуту, який дозволить покарати тих, хто розв’язав війну. Це три вимоги Майдану. На сьогодні жодна з них не виконана, бо їх виконання виб’є з-під влади стілець, на якому вона сидить.

Сьогодні говорять про все – про економічні сварки, про олігархів – тільки не про те, про що обіцяли.

*Президент, який каже, що закінчить АТО за два тижні, продовжує відправляти на смерть тисячі хлопців, сьогодні це вже - 210 тисяч бійців, і ніхто крім президента не знає, скільки дійсно там загинуло людей.

Чому досі не повернулися бійці третьої хвилі мобілізції, які мали бути дома ще в травні-червні? Тому що, коли вони повернуться, а це – 110 тисяч чоловік, на жаль, багато сімей зрозуміє, що їхніх дітей немає, що ця інформація приховується.

*Сьогодні я спілкувався зі своїми товаришами про контрабанду в АТО, про розкрадання військового бюджету, про “Укроборонпром” – про все, через що у них не виникає бажання закінчити цю війну.

У той час, коли ви думаєте, як прогодувати сім’ї, волонтери мізкують, де взяти останні кошти, щоб купити щось на фронт, солдати розмірковують, як повернуться додому і де братимуть гроші. Бо обіцяних тисяч немає, 500 тисяч гривень і квартир родинам загиблих немає. У цей час купка людей думає, як вкрасти і кого зробити винним. Винен Коломойський, винен Ахметов, винен ще хтось. Але не винен найголовніший олігарх нашої країни!

*Коломойський – це мій товариш. Ми знайомі з 1998 року. Так, він не святий! Безумовно, якщо він мав можливість заробити, він її використовував, але він жив по правилах тієї системи, яка існувала. В нього це вийшло, але він не був одружений на дочці президента, не закопував людей в шахтах, у нього не було своєї великої депутатської фракції в парламенті, і преференцій до участі в аукціонах з продажу майна... Олігарх? Олігарх! Але найголовніший олігарх нашої країни – президент!

Чому Коломойський сьогодні – ворог Росії №1? Чому він і Аваков сьогодні могли б бути в розшуку Інтерполом з подачі Росії – і я дякую світовій спільноті, що вона не прийняла цього ордера. Вони розшукуються! А наш президент, який відправляє тисячі на війну, та не хоче її закінчувати - не розшукується!

Чому в Коломойського в Криму в перший же день конфіскували все майно, вони навіть в суд на нього не подали, вони навіть не схотіли обкласти його податками, накласти штрафні санкції... – просто конфіскували! Чому в нього не виникло бажання з ними судитися в Росії, а він подав у суд в світові інститути? Чому у нього забрали, а наш президент досі не може продати фабрику в Росії, бо йому за це не дають гарних грошей.

Мене журналісти запитували як бізнесмена, чому, на мою думку, президент не продає свій бізнес? Утім, це не питання бізнесу, а питання патріотизму.

*Ми платимо податки країні-агресору, і потім все це отримуємо в цинкових трунах. Можливо, це якісь домовленості, можливо, це подяка за те, що їх бізнес продовжує працювати там, а на території нашої країни досі працюють всі російські інститути бізнесу, всі російські банки, причому Гонтарева (Валерія Гонтарева - голова Національного банку України – ред.) – ставленик президента - довела спочатку країну до курсу “40”, коли українці в один день збідніли вдвічі, а зараз тримає на рівні “23” і ми всі вдячні, що не 40… А чому не 12-14? При тому, що курс сьогодні має бути 14-16!

Це все не робиться, бо ми не знаємо правди...

*Нам стало відомо, що Донецький аеропорт, де, я переконаний, було багато ваших знайомих, виявляється, після перших Мінських домовленостей по координатах мав відійти ДНР, тоді для чого було все це кіно?

*Згідно з моїми розрахунками, сьогодні мінімальна заробітна плата бюджетників має бути 5,5 тисячі гривень. І лише після цього їх можна питати про корупцію, про виконання обов’язків та хабарі… А що питати з вчителя, лікаря, міліціонера, у яких заробітна плата – по півтори тисячі ?

*Сьогодні бійці Нацгвардії стояли під стінами Верховної Ради. Вони виконували накази. Їх поставили не пускати людей в Раду, бо ті – проти Конституції.

…А президент обіцяв Путіну прийняти ці зміни до Конституції щодо вільного статусу Донбасу.

*Я пам’ятаю розмову з Коломойським, коли він казав: “Игорь, я хочу пойти попроситься губернатором в Днепропетровскую область”. Я питаю: “Валериевич, каким губернатором?”...

Але з його слів, якби не олігархи, багаті люди, яким важливо зберегти Україну – так, навіть через те, що у них є своє майно, свої заводи – України не стало б.

*Ще кілька місяців тому я думав, що ми піднімаємося з колін, що ми стаємо сильними, народ згуртувався і нас чекає прекрасне майбутнє. Однак те, що я сьогодні бачу, - це розчарування добровольців, розчарування військових, - не те що слабка, а ніяка оцінка їхньої ролі.

Сьогодні хто найбільші вороги нашої держави – ви, добровольці! Хто найбільші хулігани, гвалтівники в АТО – добровольці! Не СБУ чи вищі чини ЗСУ, які кришують контрабанду - добровольці! Сьогодні з вами треба покінчити, потім з військовими, і зрештою якось домовитися з Росією й царювати, щоб ніхто не чіпав…

*Зараз триває експеримент, ви ж бачите: змінили закон про вибори, зробили відкриті списки, але такого шаленого адміністративного тиску, який сьогодні шириться на людей, які щось значать в регіонах, на мерів міст тощо – щоб вони йшли від провладних партій, не було ніколи. Я маю на увазі “Солідарність”, “Опозиційний блок”, які згідно з планами мають бути номером один і два.

Так, сьогодні дзвонять мерам міст, викликають в Адміністрацію Президента і кажуть: “Ідеш від “Солідарності”. Не підеш – ми тебе посадимо за сепаратизм”. І так відбувається скрізь...

*Сьогодні ми зайдемо, візьмемо участь в виборах, виграємо ці вибори, бо “УКРОП” – це не тільки військові, не лише Дніпропетровськ, Одеса, Львів чи Харків, - це патріоти, це вчителі, лікарі, це українці, які хочуть жити в багатій країні. “УКРОП” виграє ці вибори.

Я переконаний, в цій залі є хтось від Петра Олексійовича Порошенка, передайте йому, що “УКРОП” не збирається виходити на вулиці зі зброєю, чи вимагати скинути вас, - тільки мирним шляхом на виборах, ми обов’язково досягнемо своєї цілі і поміняємо вас.

*Я не хочу іти в політику, щоб збагатитися ще більше. В мене є бізнес на території України, напевне, моя сім’я - самодостатня, напевне, нам вистачає грошей, але я хочу, щоб цей бізнес чогось коштував в державі, яка має щось коштувати.