Гуртожиток на 99 кімнат, що знаходиться на вул. Привокзальна, 13А, планують зробити комунальним, аби мешканці отримали вільне право приватизувати своє помешкання. 

Про це стало відомо сьогодні, 24 вересня під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань ЖКГ, екології, транспорту та енергозбереження.

Як зазначила акціонер товариства ВАТ «Волинь», член комісії Олена Голєва, на балансі якого і перебуває багатостраждальна багатоповерхівка, ще в червні луцькі депутати ухвалили проект рішення про згоду на прийняття цього гуртожитку до міської комунальної власності. Згодом, відбулися збори акціонерів на яких вирішили безкоштовно передати гуртожиток місту, аби люди могли приватизувати майно.

За словами Олени Голєвої, були випадки, коли будинок переходить у комунальну власність, а чиновники, зловживаючи владою, активно приписують там своїх родичів. Тому, як аргументувала Голева, акціонери товариства прописали пункт, який убезпечить мешканців гуртожитку від махінацій з боку владців. Відтак, приватизувати житло можуть лише ті люди, які проживали в даному гуртожитку 5 і більше років.

В свою чергу депутат Сергій Сівак задав питання, чи доцільно передавати аварійний будинок на баланс комунальної власності, адже, за його словами бюджет міста немає «зайвих» коштів. «До попереднього власника були претензії з приводу благоустрою будинку, тепер він його безоплатно передає іншому власнику. Відтак, місту, як новому власнику, доведеться вкладати кошти у цей будинок» - наголосив Сергій Сівак.

На що представник від комітету гуртожитку Валентина Васєвич зазначила, що дійсно гуртожиток вкрай незадовільному стані, проте мешканці готові взяти на себе зобов’язання його ремонтувати, аби тільки мати гарантії, що це їх власність.

Зрештою, після емоційного обговорення члени комісії таки підтримали даний проект рішення, який буде винесений на найближчу сесію міської ради.