Віднині Волинь може з гордістю заявити — Луцьк став одним із центрів спортивного життя України. Саме сьогодні, вперше за останні 30 років, у місті проходить І Національний чемпіонат України з легкої атлетики. 

Ми вже писали про те, що з самого ранку спортсмени змагаються у різних видах спорту і вже демонструють гарні результати. 

Однак, не менш визначною подією було урочисте відкриття чемпіонату за участі його ініціаторів та організаторів. Зокрема, засновника Фонду «Новий Луцьк» Ігоря Палиці та голови правління Фонду Олександра Товстенюка, президента Федерації легкої атлетики Волинської області Володимира Рудюка, заслуженого тренера України Володимира Яловика та Першого заступника міністра молоді та спорту Ігоря Гоцула. 

«Вперше на гостинній волинській землі, вперше у місті Луцьку проводиться класичний чемпіонат України з легкої атлетики. Жодного разу за всі роки, такої події не було тут, тому ви всі є не лише учасниками чемпіонату, що вже показує високий рівень ваших досягнень - ви є учасниками історичної події. Тому прошу вас нести це з честю в подальшій вашій спортивній кар'єрі», - заявив у своєму вітальному слові заммінстра молоді та спорту Ігор Гоцул. 

Одразу ж після представника Міністерства привітав молодих, але вже успішних спортсменів засновник Фонду «Новий Луцьк» Ігор Палиця. 

«Вперше з 1982 року у Луцьку ми бачимо чемпіонат України. В подальшому ми будемо розігрувати тут європейські ліцензії. На 2017 рік ми вже подали заявку про проведення тут чемпіонату Європи. І скажу вам чесно, що стадіон останні 20 років бачив лише футболістів. Коли 22 бігає, з них 50% іноземців, а решта дивиться — це цікаво. Але особисто мені набагато цікавіше бачити ваші обличчя, бачити тисячі людей, які будуть займатися спортом, і бачити результати, які ви будете показувати. Хочу вам сьогодні побажати гарних результатів і хочу вам сказати, що сильна країна — це сильна і здорова нація. І це все в наших руках. Удачі вам сьогодні!!!», - привітав спортсменів Ігор Палиця. 

Опісля урочистого відкриття організатори спортивної події нагородили почесними відзнаками ветеранів легкої атлетики — заслуженого тренера України Михайла Ліщука, майстрів спорту СРСР Михайла Мороза, Леоніда Носарчука, Петра Теребуса, Івана Матринова, Валерія Луця та В'ячеслава Киричука. 

Крім того, на свято спорту до Луцька приїхали творчі колективи мало не з усіх куточків Волині. Так, глядачів та спортсменів порадували виступи аматорських колективів Любешівського та Ківерцівського районних будинків культури. 

В той же час, учасники чемпіонату наполегливо тренувалися, розминалися і готувалися до чергових спортивних звершень, адже змагання з різних видів легкої атлетики будуть тривати ще й  завтра.