На перший показ вистави «Сурогатна мати» до Волинського обласного академічного музично-драматичного театру ім. Т.Г.Шевченка зійшлося майже 800 людей. Саме цією постановкою розпочався місяць безкоштовних вистав, перегляд яких у рамках програми «Культура і духовність - багатство лучан» ініціював Фонд Ігоря Палиці«Новий Луцьк». Таким чином у залі майже не було вільних місць.

На перший показ вистави «Сурогатна мати» завітав також і засновник Фонду «Новий Луцьк» Ігор Палиця разом з головою правління Олександром Товстенюком та Іриною Констанкевич. Зокрема він зауважив, що, перебуваючи в Луцьку, не міг не відвідати виставу.

«Нашу країну будуємо ми. І коли вона буде здорова, коли вона буде спортивна і освічена – вона буде міцна. І те, що Фонд проводить сьогодні – він допомагає культурно збагачуватися, дивитися вистави, які написані за творами наших відомих українських авторів. Я сьогодні запитав – драматургія наша? – Наша. Все робимо самі. Нам треба на всю країну кричати, що ми маємо потенціал і все робимо самі», - мовив у своєму вітальному слові засновник Фонду «Новий Луцьк» Ігор Палиця.

В той же час, Ігор Палиця запросив усіх лучан прийти та подивитися також і наступні вистави, безкоштовний показ яких триватиме протягом місяця.

Разом з тим, директор Волинського драмтеатру Анатолій Глива подякував засновнику Фонду «Новий Луцьк» за співпрацю, яка триває вже понад 3 роки. Також він відзначив, що на сьогоднішній день, коли театр все-таки не є таким популярним, як кіно, підтримка меценатів дуже важлива. Мовляв, за роки співпраці з Фондом, театр пересвідчився, що є надійні люди, на яких можна покластись. На що Ігор Петрович зауважив, що саме театр є осередком формування культурної та мистецької свідомості, тож його треба підтримувати і розвивати.

Також Ігор Палиця напередодні професійного свята привітав усіх бібліотекарів міста, побажавши їм і надалі мати стільки наснаги та завзяття в роботі.

Варто зауважити, що у попередні роки Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк» також підтримував працівників бібліотек Луцька і забезпечував відпочинком у Буковелі. А цьогоріч з нагоди професійного свята вони отримали не лише квитки на безкоштовний показ вистави «Сурогатна мати», а й дводенний відпочинок на базі «Гарт», що розташована на озері Світязь.

Що ж до самої постановки, то вистава «Сурогатна мама» - це драма за п’єсою Володимира Винниченка. Загалом, протягом вересня-жовтня у Волинському драмтеатрі покажуть постановки ще й «Три ідеальних подружжя», «Ханума», «Неймовірні пригоди в готелі класу «LUX» та «Дуже проста історія». Саме ці вистави лучани зможуть відвідати безкоштовно завдяки Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк».

 Графік показу вистав:

25.09 - «Сурогатна мама» (відбувся)

02.10 - «Три ідеальних подружжя»,

09.10 - «Ханума»,

16.10 - «Неймовірні пригоди в готелі класу«LUX»,

22.10 - «Дуже проста історія».

Деталі щодо отримання квитків за номером телефону: 78-22-07