У Луцьку на І Національному чемпіонаті України з легкої атлетики розіграли золотий кубок серед юніорів. Перемогу в змаганнях здобули команди Київської, Харківської та Дніпропетровської областей. 

Спортсмени виборювали першість у таких дисциплінах як спортивна ходьба, біг на різні дистанції, в тому числі й з перешкодами, штовхання ядра, метання списа, стрибки у висоту та довжину, метання молота та стрибки з жердиною. 

Фінальним випробуванням став біг серед юнаків на дистанцію у 1 500 метрів, в якому брали участь представники різних команд. Одразу ж після завершення останнього змагання, усі юнаки, які бігли крос на 1 500 метрів, пробігли коло пошани по оновленому стадіону «Авангард»

Тож за результатами дводенних змагань ІІІ почесне місце посіла команда Харківської області, яка здобула 661 очко. ІІ місце на чемпіонаті України з легкої атлетики виборола команда Дніпропетровської області, яка заробила 624 очки. А переможцем командних змагань стали спортсмени з Київської області, які здобули для своєї команди аж 903 очки. 

Крім того, організаційний комітет чемпіонату встановив спеціальний приз «За волю до перемоги» представниці Дніпропетровської області Богдані Семеновій, яка подолала 2 000 метрів з перешкодами. 

Кубки за перемогу в чемпіонаті вручав президент Федерації легкої атлетики Волинської області Володимир Рудюк. 

Зауважимо, що команда з Волині посіла 8 місце з загальним результатом 527 очок.

 

Крім того, варто зазначити, що серед Дитячих юнацьких спортивних шкіл найкращий результат показала Любешівська ДЮСШ.