«Сьогодні ми стартуємо і починаємо будувати Європу у Волинській області». Про це заявив член політради партії «Українське об’єднання патріотів - УКРОП» Ігор Палиця в Луцьку під час представлення кандидатів у депутати до місцевих рад.

За словами Ігоря Палиці, волиняни мають унікальний шанс в рамках однієї області зробити пілотний проект і почати будувати Європу тут.

«Коли мене питали ще в дванадцятому році, як я балотувався на мажоритарника у Луцьку «А як ви вважаєте, куди нам треба йти - в Митний союз, чи в Європейський союз?». Я сказав тоді, знаючи настрій людей на Волині, нам не треба нікуди спішити. Ми повинні стати сильними і самодостатніми для того, щоб ми не ходили і не просились на європейських самітах - візьміть нас, дайте нам безвізовий режим, дайте нам гроші. Через усі ці події в Україні і падіння економіки, Європа втомилась вже. Тож ми повинні побудувати таку економіку і таке суспільство, щоб за нами стояли в черзі», - заявив основоположник волинського «УКРОПу» Ігор Палиця.

На переконання політика, країна з 40-мільйонним населенням в центрі Європи, з портами, з морем, з таким сільським господарством і промисловим потенціалом  - є насправді унікальна.

«Ну я не знаю в Європі таких країн, окрім безумовно Німеччини чи Франції. У нас є унікальний шанс почати будувати Європу саме з Волині. Не треба нікуди поспішати, а просто робити свою справу – піднімати промисловість, господарство, економіку загалом. І Волинська область має для цього все. Єдиного, чого нам бракує на Волині – правильної адміністрації та управління, правильної політики, яка буде дбати не лише про бізнесові інтереси, а й про людей, які формують та будують своїми руками той самий економічний і ресурсний потенціал області», - резюмував Ігор Палиця.

За словами члена політради партії «Українське об’єднання патріотів - УКРОП», наразі, аби підняти Волинь з колін, необхідно вкласти управлінські функції в руки професіоналів. За таких умов, коли в органах місцевого самоврядування будуть сидіти спеціалісти з різних сфер життя та напрямків діяльності - вирішенням тих чи інших питань будуть займатись знавці, а не дилетанти. А це в свою чергу кардинально змінить напрямок взаємодії законодавчих та виконавчих органів у рамках вирішення низки проблем, притаманних виключно нашій області. На переконання Ігоря Палиці,  саме це повинно стати підґрунтям для будування «своєї Європи» на Волині.