Відповідно до Указу Президента України від 22 вересня 2015 року № 553 «Про відзначення державними нагородами України» чотирьох волинян, котрі загинули захищаючи рідну землю від зазіхань сусіда-агресора, відзначено нагородами. Тож за мужність, самовідданість і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Орденом «За мужність» ІІІ ступеня посмертно нагороджено сержанта Вадима Демчука, прапорщика Сергія Смірнова, солдата Василя Смолярчука, майора Олексія Шепелюка. Про це повідомляє прес-служба Волинської ОДА.

Загалом же 109 волинських Героїв нагороджено орденами та медалями. Голова облдержадміністрації наголосив: і в подальшому прохає компетентні структури облдержадміністрації продовжити роботу у відповідному напрямку, аби якнайшвидше нагороди знайшли Героїв.

Окрім того, як повідомлялося, Володимир Гунчик розповів, що офіційно звернувся до Президента України Петра Порошенка з проханням максимально сприяти якомога швидшому визволенню з полону бойовиків земляка Сергія Дмитрука, котрий у руках ворога – із листопада 2014 року.