Поява префектів призведе до узурпації влади. У цьому переконаний член політради партії «УКРОП» Ігор Палиця.

На переконання політика, поява префектів президента на місцях, що передбачено законопроектом про адмінреформу, лише посилить підконтрольність президенту.

«Щодо префектів – я категорично проти цього. Тому що це не децентралізація, а узурпація влади. Це будуть призначатися люди, які по команді президента будуть зупиняти ті чи інші рішення міської, сільської, районної ради чи обласної. Тож щодо префектів – цього категорично не можна робити», - заявив політик 26 вересня у Луцьку під час представлення кандидатів на вибори до місцевих рад.

Теж саме стосується і децентралізації влади. За словами Ігоря Палиці, це питання можна вирішити всього у декілька кроків. Мовляв, у першу чергу Волині потрібна економічна децентралізація шляхом внесення змін до Бюджетного та Податкового кодексів.

«Поки Верховна Рада розповідає з президентом і прем'єром, що треба прийняти зміни до Конституції, для того щоб почати децентралізацію – це все байки.

Децентралізацію можна почати одним єдиним голосуванням, адже основна суть децентралізації на сьогодні полягає в тому, що податки, які сплачуються в області повинні залишатися в обласному бюджеті. Вони повинні покривати потреби бюджету області, а потім, по залишковому принципу, йти на Київ і утримувати чиновницький апарат. А не так, що вони ділять гроші там, а сюди вже спускають те, що залишається», - повідомив член політради партії «УКРОП» Ігор Палиця.