Депутати Луцької міськради прийняли рішення щодо продовження оренди земельної ділянки біля Волинського драмтеатру, де знаходиться громадська вбиральня, підприємцю Роману Патлашинському. Про це стало відомо під час чергової сесії Луцької міської ради 30 вересня.

Як повідомлялося раніше, підприємець окрім реконструкції громадської вбиральні за адресою Театральна, 8 хоче облашувати поряд виставкову залу та кафетерій.

Саме це й викликало зауваження окремих депутатів. Адже, не зрозуміло чи орендар хоче звести на цьому місці виставкову залу, чи кафе, чи будівлю на кілька поверхів. Тому депутати попросили винести на розгляд проект реконструкції даної земельної ділянки. На що Володимир Никитюк відповів, що проектом будівництва «земельна» комісія не займалась. Тож архітектурне питання, своєю чергою, буде розглядатись на відповідній архітектурно-бідівельній комісії.

В той же час Богдан Шиба повідомив, що Патлашинський мав ще 2013 року забезпечити роботу громадської вбиральні, але досі цього не зробив. Тому депутат вважає, що цей договір не потрібно продовжувати. І так, як у січні 2016 року термін договору закінчується, це дозволить віддати вбиральню в оренду підприємцю, який дійсно облаштує там робочий туалет.

Своєю чергою Павло Данильчук запропонував продовжити оренду на попередніх умовах, тобто облашувати громадську вбиральню без кафетерію та виставкої зали.

Але депутати не захотіли прийняти ці зміни до проекту і проголосували за рішення «Про надання згоди Департаменту житлово-комунального господарства Луцької міської ради на передачу в суборенду громадянину Патлашинському Р.Я. орендованої земельної ділянки для реконструкції міської вбиральні з влаштуванням виставкової зали та кафетерію на Театральному майдані, 8». Зокрема «ЗА» проголосувало 26 обранців.