З нагоди Дня захисника України у Волинському регіональному музеї українського війська та військової техніки сьогодні, 14 жовтня, відкрито нову експозицію «Волиняни на захисті територіальної цілісності та недоторканості України 2013-2015».

Виставка присвячена подіям Майдану та антитерористичної операції.

Відкриття нової експозиції та реконструкцію музею профінансував Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк». Благодійники забезпечили заклад необхідними меблями, стендами та відремонтували приміщення. Загалом на всі роботи фонд витратив близько 400 000 грн.

Експозиція, присвячена подіям в України 2013-2015 років, зайняла 4 зали музею. Перша - присвячена лучанам та волинянам, які брали учасників в АТО. В другому залі розмістили фото загиблих воїнів Волинської області та деяке військове приладдя. Є окремий зал Майдану Гідності, в якому відвідувачі можуть подивитися на  битки, кийки, дерев’яні щити, будівельні каски, якими боронили гідність та волю своєї країни активісти. В останньому залі можна ознайомитися з узагальненою інформацією про АТО.

На відкритті нової експозиції, звичайно, були присутні член політради партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» засновник фонду «Новий Луцьк», кандидат №1 у виборчих списках «УКРОПу» до обласної та міської рад Ігор Палиця та голова правління фонду «Новий Луцьк», кандидат на посаду Луцького міського голови від партії «УКРОП» Олександр Товстенюк.

Працівникам музею вдалось зібрати чимало експонатів. Частину з них надав Київський військово-історичний музей. Дещо принесли та подарували самі військові. Директор Національного військово-історичного музею України Владислав Таранець подякував всім, хто долучився до створення експозиції та побажав, щоб подібних військових експонатів та приводів для таких виставок в Україні все ж було якомога менше.

Ігор Палиця вважає ідею створення експозиції правильною. Саме тому Фонд підтримав її всім чим зміг, адже пам'ять про події АТО має залишитись назавжди.

«Ці експозиції по-перше виховують патріотизм, любов до батьківщини, вони вчать цінувати ту країну в якій ти живеш, і показують що війна - це сама крайня міра. Що треба завжди робити все максимально в переговорних, мирних процесах, щоб не допустити кровопролиття» - зауважив Ігор Палиця.