Цьогоріч українці відзначають свято Покрови по-особливому, адже саме в цей день, 14-ого жовтня, Україна святкує День захисника Вітчизни. Волиняни також не стоять осторонь святкувань. Саме сьогодні на Замковій площі Герої України, справжні українці вшанували пам'ять своїх загиблих побратимів, подумки молилися про мир в Україні та вкотре згадали, що завдяки їм волиняни сьогодні можуть спати спокійно.

На площі біля Замку Любарта сьогодні дуже людно. Воїни, які ще зовсім недавно боронили українські землі від агресора, сьогодні мають змогу відзначити своє свято у колі близьких, рідних та друзів. З цієї нагоди на Замковій площі в Луцьку відбулася низка заходів, організованих Українським об’єднанням патріотів УКРОП. Урочистості біля замку, вже за традицією, розпочалися виконанням Гімну України. І кожного разу Герої виконують його по-особливому.

Опісля гурт «Піккардійська терція» виконав композицію «Плине кача», яка для українського народу стала символічною після того, як її виконали під час реквієму за загиблими учасниками Революції гідності.

Отаман козацько-стрілецького братства Володимир Перчук наголосив, на тому, що вперше Покрову відзначають гідно, адже це свято завжди було істинно козацьким.

«Ми нарешті виросли до того. За цих два роки багато чого змінилося. Наші діти тепер носять українську символіку з гордістю, співають Гімн України. Майдан і війна на Сході ні для кого не пройшла даремно. Ні для тих, хто пройшов її безпосередньо, ні для тих, хто возив туди їсти-пити, обмундирування, ні для тих, хто чекав воїнів з фронту. І буде друга Покрова, буде третя-четверта, але сьогодні перша. І я б хотів, щоб відсьогодні свято Покрови в Луцьку відзначали лише на Замковій площі. Не на Театральній. Сюди приходять люди, яким не байдужа доля України. Я хотів би, щоб це стало традицією. І так і буде! Слава Україні!».

Засновник Фонду «Новий Луцьк», №1 у виборчих списках «УКРОПу» до обласної та міської рад Ігор Палиця також підкреслив, що має за велику честь сьогодні бути присутнім на нагородженні військовослужбовців, стояти перед ними, і має можливість подякувати ї особисто.

«В це свято я хотів би вам усім щиро подякувати. Сьогодні ми запрошували на це свято губернатора області, але він, мабуть, боїться серед вас ходити. Хотів би вам сказати дякую від всіх тих, хто не був на війні, хто був в тилу і працював над тим, що ви були всім забезпечені. Я хочу подякувати всім тим волонтерам, хто вас забезпечував тим, що повинна була дати держава. Дякую вашим сім'ям за те, що вони вас щиро підтримують і чекають, які надіються на те, що коли ви повернетеся, життя в Україні стане краще. Краще не тільки в тому, що ми відвоюємо і відновимо цілісність нашої України, а це безперечно буде. Я не хотів би, щоб це було за рахунок крові українців, а за рахунок нашого прикладу», - наголосив Ігор Палиця.

Після вітального слова засновник Фонду «Новий Луцьк» Ігор Палиця спільно з головою правління громадського формування «Варта порядку» Олександром Тиводаром вручили нагороди та відзнаки військовослужбовцям.

Зрештою, подякувавши всім бійцям, їхнім родинам, волонтерам, він зауважив: на захід кликали і представників місцевої влади. Та вони не прийшли. Не виключено, що вони не наважилися подивитися в очі півтисячі бійців. Сам же Ігор Палиця попросив в усіх терпіння і віри у зміни України на краще. Бо українці варті кращого і вони не зброєю, а справами мають доводити всім, що Україні бути.

«Військові мають бути перш за все патріотами України, чи це буде контрактна армія, чи строкова служба. Але вони повинні бути мотивовані патріотично і ідеологічно. Бо сьогодні ми тільки усвідомили, яка ціна є свободи на 23 році незалежності. Дуже приємно, що відгукнулися прибути на захід добровольчі батальйони, учасники бойових дій. Дуже важливо, щоб між ними і далі був дух єднання, щоб їх ніхто не розбратав», - пояснює голова правління Фонду «Новий Луцьк», кандидат на посаду Луцького міського голови від партії «УКРОП» Олександр Товстенюк.

І вже після урочистої церемонії нагородження військовим дали команду «Вільно!» і тепер вони зможуть візначити своє свято в колі друзів, адже саме для них сьогодні ще буде святковий концерт, справжній козацький куліш та багато розваг.