Українській владі не вигідно війну називати війною, оскільки вона залежна від Росії. У цьому переконаний член політради партії «Українське Об’єднання Патріотів -УКРОП», засновник Фонду «Новий Луцьк» Ігор Палиця.

Зокрема, під час сьогоднішньої прес-конференції з нагоди відзначення у Луцьку Дня захисника Вітчизни кандидат в депутати, який іде під №1 у виборчих списках «УКРОПу» до обласної та міської рад, пояснив своє бачення визнання війни на сході України і розповів про варіанти її вирішення.

«Якщо влада визнає війну офіційно, це треба буде припинити повністю бізнес влади в Росії - в країні агресора. Треба буде припинити діяльність російських компаній в Україні… а їм це не хочеться робити, тому що, вочевидь, наші політики зацікавлені в тому. Це треба буде припинити якісь таємні зустрічі та домовленості, про які не знає український народ. Тому багато «але», які сьогодні не дозволяють владі назвати війну війною», - заявив член політради партії «УКРОП» Ігор Палиця.

 

За його словами, ніхто не має чіткої статистики, стосовно того, скільки насправді людей загинуло в Україні в ході війни на сході.

«Я хотів би сказати по іншому – нам треба закінчувати цю війну, нам вже треба припиняти гратися в цю війну, тому що люди виснажені, люди вже не розуміють за що сидять в цих окопах. Вони не розуміють чого до цього часу волонтери роблять те, що мав би покривати бюджет країни, який був в минулому році 48 мільярдів, а в цьому 96. Проте армія не відчуває цього», - наголосив член політради партії «УКРОП», засновник Фонду «Новий Луцьк» Ігор Палиця.

За його словами доволі незрозуміла ситуація з технічним забезпеченням наводить громадян на думку, що влада просто «зливає» українське військо. Мовляв, Нацгвардія виводить на сьогодні найсучасніші моделі обладнання для того, аби показати міць української армії. Ігор Палиця також наголосив на тому, що в нинішній ситуації війська, що знаходяться всередині країни, а не на фронті, набагато якісніші і більш забезпечені. Неналежне технічне забезпечення Збройних сил України також відмітили і Олександр Серватович та Олександр Кравченко – доблесні бійці колишньої 51-ї ОМБР.

За словами Олександра Серватовича, який нині є довіреною особою кандидата на посаду Луцького міського голови від партії «УКРОП» Олександра Товстенюка, на сьогодні яскравим прикладом недофінансування є саме Міноборони. Мовляв, міністерством керують безпосередньо міністр, начальник штабу та генерали, які, на відміну від середньостатистичного солдата чи навіть молодшого офіцера, – «набагато виразнішої» комплекції.

«Підпирають один одного – шия вросла, голова в плечі, пузо таке, що не знаю як вони взагалі пересуваються, не те, що бігають. І це все точно виросло не на сухпайках, якими годують наших хлопців на передовій. Коли почалася війна і всі побачили наслідки бойових дій  - наш головнокомандувач не змінив ні одного генерала. Після тої біди, яка сталася в перші дні у Волновасі, далі Іловайськ, Дебальцеве… чомусь висновків кадрових в Міноборони не було зроблено, то що говорити взагалі про наше постачання», - зауважив старший лейтенант 51-ї ОМБР Олесандр Серватович.

Його позицію стосовно того, що саме верхівка Міноборони винна в такому поганному технічному оснащенні підтримав і боєць 14-ї ОМБР, кандидат в депутати на місцевих виборах від партії «УКРОП» Олександр Кравченко.  

«На рахунок нової техніки взагалі це - повний нуль. Нова техніка, яка туди потрапляє – це все знаходить волонтерський тил, дякуючи яким ми можемо щось робити на передовій. Нової техніки в Збройних силах немає. Її лише перетасовують і відтягують на ремонтні бази і навпаки. В нас тільки на паради вміють виводити передові технології, озброєння та техніку. Проте більшість бійців на передовій такого й в очі ніколи не бачили», - наголосив Олександр Кравченко.

Стосовно ж того, що варто робити, аби війна завершилась як найшвидше, Ігор Палиця наголосив, що варто було робити усе і не допустити, щоб конфлікт почався.

«Треба, щоб партії і фракції парламенту не базікали… що треба зробити – дайте своїх самих патріотичних, зберіть комісію якусь чи робочу групу, затвердіть ¾ голосами парламенту і хай ця група веде переговори. Треба вести переговори з представниками цих бойовиків – значить треба вести з ними переговори. Треба вести переговори з Захарченком – значить треба сідати з ними за стіл. Ми ж не хочемо щоб гинули наші солдати, я переконанний – наші сім’ї не хочуть…  значить треба сідати і розмовляти з ними і домовлятися про припинення конфлікту», - переконаний член політрад партії «УКРОП» Ігор Палиця.

Таким чином, політик наголосив на тому, що владі якнайшвидше варто переходити до прямого діалогу, аби уникнути подальшого загострення конфлікту і нових жертв.