Колишнього чергового з режиму Волинського обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей судять за те, що він паском бив вихованців закладу.

З матеріалів провадження відомо, що такі тортури він застосовував у 2012 році. Тоді ж правоохоронці відкрили проти педагога кримінальне провадження та встановили більше десяти випадків побиття.

В матеріалах справи вказано, що чоловік бив дітей скакалкою та паском, який інколи навіть мочив у воді. Сам же підсудний не заперечує того, що вдавався до таких методів виховання, однак заперечує, що для цього використовував скакалку чи мокрий пасок. Свої дії, обвинувачений пояснює тим, що діти, в основному були з неблагополучних сімей, їхня поведінка була незадовільною, а деякі з них курили.

Коли ж у 2013 році справа дійшла до суду, то кілька потерпілих відмовилися від обвинувачень, а тому Ковельський міськрайонний суд призначив педагогу покарання у вигляді 1 700 гривень штрафу.

Однак і прокурор, і захисник обвинуваченого оскаржили вирок суду в апеляційному порядку. Так сторона обвинувачення вимагає для підсудного 8 років позбавлення волі, а його адвокат, в свою чергу, просить перекваліфікувати його дії. Втім судове слухання по цій справі сьогодні не відбулося.

Захисник обвинуваченого на початку слухання заявив, що декілька потерпілих відмовилися від обвинувачення, а стосовно ще кількох епізодів злочину вже сплив термін давності. Тому адвокат хоче внести кілька правок до своєї апеляційної скарги, однак для цього йому потрібен час. Таку ж позицію підтримав і прокурор.

Відтак, колегія суддів Апеляційного суду відклала розгляд справи до середини листопада.