Міноборони опублікувало звіт, в якому міститься аналіз бойових дій під Іловайськом в серпні 2014 року. Про це повідомляє Кореспондент.

В інфографіці, що входить до звіту, показане розташування сил АТО, НЗФ та регулярних підрозділів Збройних сил РФ. Також схематично зображені вторгнення та пересування російських військ по території Донбасу, бойові дії та вихід українських підрозділів із Іловайська.

Акцент у звіті ставиться на масове дизертирство українських воїнів, які на момент початку бойових дій, 24 серпня 2014 року, перебували у районі Іловайська

«Аналіз бойових дій в районі Іловайська після вторгнення російських військ 24-29 серпня 2014 року свідчить, що, незважаючи на несприятливу обстановку, українські підрозділи своїми діями завдали значних втрат противнику, скували значні його сили, стабілізували лінію зіткнення і не допустили подальшого просування незаконних збройних формувань вглиб української території», - йдеться у висновках до аналізу подій під Іловайськом.

Нагадаємо, бої під Іловайськом почалися влітку минулого року напередодні Дня Незалежності, а 15 вересня міністр оборони України заявив про вихід сил АТО з Іловайська Донецької області. Точних даних про втрати під Іловайськом немає. За одними даними, в бою під Іловайськом загинули щонайменше 200 українських бійців, за іншими - щонайменше 1000 силовиків. За офіційними даними військової прокуратури, під Іловайськом загинули 459 бійців АТО, ще 478 отримали поранення.