Член політради партії «Українське Об’єднання Патріотів - УКРОП», засновник Фонду «Новий Луцьк» Ігор Палиця офіційно заявив про те, що налаштований працювати на Волині рішуче. Зокрема, диктувати свої умови для столичної влади: щодо проваждення політично-економічного життя та призначень на місцях. Про це інформує  Волинська правда.

Під час прямого ефіру на «Волинському телебаченні» ВОДТРК за участі члена політради партії «Українське Об’єднання Патріотів - УКРОП», засновника Фонду «Новий Луцьк» Ігоря Палиці та голови правління Фонду, кандидата на посаду Луцького міського голови від «УКРОПу» Олександра Товстенюка стало відомо про те, що політсила впевнено налаштована показово перетворити Волинь на Європу. Такий результат досягатимуть, застосовуючи радикальні методи боротьби з корупцією.

Відповідаючи на питання ведучого, чому діячі вирішили піти до влади, Ігор Палиця відзначив, що влада як така йому не цікава: «Я не йду до влади. Мене влада взагалі не цікавить. Мене цікавить, щоб наша країна нарешті зробила якийсь крок вперед і почала змінюватися. Мене цікавить, щоб люди ставали багатшими. Нам не потрібні багаті президенти і прем’єр-міністри. Нам потрібні багаті українці. Я йду не до влади, я йду показати, що можна зробити Європу з Луцька, Волині. не чекаючи, доки нас візьмуть у Європу. Нам не потрібно випрошувати в когось на колінах, щоб дали грошей чи безвізовий режим. У нас все є. На експерименті Волинської області і міста Луцьк ми покажемо, що ми можемо стати Європою. І вже за півроку краяни відчують якісні зміни».

Ігор Палиця наголосив й на тому, що працюватиме швидко. Позаяк за його плечима чималий досвід роботи. Зокрема це 4 роки Фонду «Новий Луцьк», а також понад рік праці на посаді голови Одеської ОДА. Кандидат переконує: за цей час навчився відчувати, чути і вникати у майже всі нагальні потреби громадян. Відтак, вирішувати їх, не відкладаючи на потім. «Я відчуваю проблему з дорогами, я відчуваю проблему з медициною, з освітою, зі спортом. А ще я відчуваю повну відсутність справедливості: як тільки чергові депутати дориваються до обласної чи міської влади, вони починають ділити землі, ділити бюджети і нікому не вистачає грошей. Я покажу людям, що грошей вистачає, якщо їх не красти і використовувати правильно. Наприклад: якщо квадратний метр нового асфальту для покриття дороги коштує 500-600 гривень, то його не треба класти за 3 тисячі гривень, тому що так ніколи не вистачить коштів на дороги навіть по Луцьку. Якщо радіє хтось, що митниця дала нам за місяць додаткових 36 мільйонів гривень і ми почнемо робити дорогу, то це нісенітниця. Адже митниця має давати 150-200 мільйонів, враховуючи ту контрабанду, яка йде через Ягодин і Устилуг. Ми знаємо, як змінити цю ситуацію. І, навіть, коли нам хтось скаже, що у нас немає повноважень, адже це влада на місцях, я не погоджусь. Тому що обласну раду вибирають люди, це їх обласний парламент. Митниця знаходиться на території Волині. І ми доведемо Києву, що сюди не треба призначати хабарників, київських чиновників тощо. Ми маємо вирішувати: підходить нам ця людина, чи ні. Ми будемо знаходити гроші, правильно їх розподіляти і таким чином презентуємо зразкову показову роботу», - заявив Ігор Палиця.

Під час розмови було помітно: кандитат налаштований рішуче. Ігор Палиця зазначив: Волинь диктуватиме Києву свої умови. Втім, для цього потрібна єдність і бажання якісно змінюватись. Тільки таким чином у нашому краї зруйнується одіозна схема хабарництва на митниці та незаконного видобування бурштину на Маневиччині.