Справа щодо правомірності дій Луцького міського голови Миколи Романюка у 2012 році, які він вчинив напередодні приїзду екс-глави держави Віктора Януковича, рушила з «мертвої» точки. Про це повідомив Андрій Осіпов на своєму персональному сайті

Як повідомляло інтернет-видання «Під прицілом», ще 17 травня 2012 року у Луцьку очікували на приїзд тодішнього президента Віктора Януковича. Напередодні, 16 травня 2012 року партії «Батьківщина» і «Свобода» подали спільну заяву про мирний пікет під стінами Волинської ОДА.

Того ж таки дня градоначальник Луцька Микола Романюк подав до Волинського окружного адміністративного суду позов з вимогою заборонити проведення пікетування ОДА опозиційними силами в день приїзду Віктора Януковича. Зазначимо, що Микола Романюк у своїй позовній заяві про заборону пікетування ОДА посилається на рішення Луцького виконкому, якого не існує взагалі.

Як повідомив депутат Луцької міської ради Андрій Осіпов сьогодні, 20 жовтня він був допитаний в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні.

«Також очікується, що сьогодні на допит прийде сам Микола Романюк, якщо звісно слідчі не поїдуть допитувати його в міськраді» - зауважив Андрій Осіпов. Депутат також додав, що відомості про дане кримінальне провадження внесено прокуратурою Луцька до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

«Зрозуміло, що результати цієї справи будуть вже далеко після виборів. Справа не має відношення до виборів, вона має відношення до відповідальності за незаконні дії. Не маю сумніву, що мені ще не раз доведеться оскаржувати різні дї праоохоронців. Маю великі сумніви, що розслідування спраи завершиться швидко та справедливо»  - резюмував Андрій Осіпов.