Ківерцівська об'єднана державна податкова інспекція висунула брату прокурора Луцького району Сергія Масалова, колишньому голові Рожищенської РДА Володимиру Масалову, претензію щодо сплати податку на розкіш. Зокрема, мова йде про його автомобіль.  

Відповідно до змін до Податкового законодавства розширено застосування податку на майно і передбачено оподаткування дорогих автомобілів та транспортних засобів із щорічною сплатою податку на майно у розмірі 25 тисяч гривень. Це стосується виключно автомобілів з обсягом двигуна більше 3-х літрів та строком експлуатації до 5-ти років. Його вже в народі охрестили, як «Податок на розкіш». 

Зважаючи на те, що Володимир Масалов у 2010 році придбав собі машину марки «Тойота ленд крузер», то відповідно, він підпадає під дію цього податку. Так за перші три місяці 2015 року Володимир Масалов повинен уже був сплатити трохи більше 6 тисяч гривень податку. Відповідне податкове повідомлення-рішення Володимиру Масалову висунула Ківерцівська ОДПІ.  

Втім, сам Володимир Масалов переконує, що його авто 2009 року випуску і, мовляв, воно не підпадає під дію податкового законодавства, а тому він оскаржив податкове повідомлення-рішення в суді.  

На судове засідання ні позивач, ні його адвокат не з'явилися. Натомість до суду прийшла помічник адвоката Володимира Масалова. Зважаючи на те, що юристка не мала повноважень на представництво позивача в суді, головуючий по справі Віктор Валюх відклав розгляд справи.  

Разом з тим, уже після судового засідання представник податкової повідомив, що Володимир Масалов не лише оскаржує податкове повідомлення-рішення, а навіть хоче стягнути з держбюджету витрати на адвоката, які становлять більше 10 тисяч гривень.