Під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту вкотре було піднято питання стосовно умов проживання лучанки Оксани Владичко - матері чотирьох дітей.

Депутат Андрій Осіпов запитав директора Луцького міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Ліну Галан про те, яка допомога була надана, та які заходи вжиті для покращення житлових умов сім`ї Владичко.

Ліна Галан розповіла, що соціальна служба надає всіляку підтримку Оксані, та її чотирьом синам. Вона розповіла, що до Владичко був направлений лист, з пропозицією оселитись в соціальному гуртожитку на вул. Декабристів, 23. Житло надавалось терміном на три місяці. Але Оксана Владичко написала офіційну відмову від даної пропозиції.

В сою чергу Андрій Осіпов розповів, що жінка вже вдруге знайшла «відумерле майно» – квартиру, в яку вона могла б оселитись зі своєю сім’єю. Натомість вже вдруге в цю квартиру оселяється хтось інший.

«Одну квартиру вона знайшла. Романюк пообіцяв, що вирішить. І як тільки Романюк пообіцяв, то питання вирішилось на корить інших осіб. Зараз другу квартиру було знайдено, яка була відумерлою спадщиною, де померла одинока людина. Вже в тій квартирі робиться ремонт. Невідомо ким... Ще 40 днів не пройшло по тій бабусі яка там жила, а там вже роблять ремонт. Скажіть хто і на якій підставі, якщо вона самотня була і це майно належить територіальній громаді?» - зауважив Андрій Осіпов.

Депутат попросив директора Луцького міського центру соціальних служб розібратись із ситуацією, та пообіцяв всіляку підтримку комісії з даного питання.

«Якщо ви будете зазнавати переслідувань з боку службовців які хочуть захопити майно в місті Луцьку, ми готові стати на вашу сторону. Ми готові навіть працювати на умовах анонімності, щоб викрити цих чиновників міської ради» - додав Андрій Осіпов.