Постійна комісія Луцької міської ради з питань ЖКГ, екології, транспорту та енергозбереження розглянула питання про надання дозволу державному комунальному підприємству «Луцьктепло» на отримання кредиту.

Про деталі проекту членам комісії доповіла заступник Луцького міського голови Лариса Соколовська. За її словами подання даного проекту рішення на розгляд чергової сесії Луцької міської ради викликано тим, що на підприємстві виникла «складна фінансова та технічна ситуація».

Водночас, у своєму виступі, вона переконувала присутніх, що цьогорічний ажіотаж, та надмірна увага ЗМІ до ДКП «Луцьктепло» є передвиборчим кроком опонентів мера міста Миколи Романюка.

Лариса Соколовська розповіла, що складнощі початку опалювального сезону 2015-2016 років, викликані проривами тепломереж, виникали і в минулих роках. Раніше, як і цьогоріч, повний запуск проводився протягом двох тижнів.

Проте, на думку заступника міського голови, кредит все ж потрібний підприємству через особливості його роботи у 2015 році. Цогоріч практично всі отримані кошти надходили на погашення заборгованості перед НАК «Нафтогаз України»

«Починаючи з листопада минулого року і закінчуючи січнем, включно, п’ятнадцятого року сто відсотків коштів які надходили на рахунок - йшли на погашення заборгованості, або на поточну проплату газу. В нас в країні була екстремальна ситуація з поповненнями запасів газу, і з закупками в Євросоюзі і в Росії. Тому гроші йшли туди. Це зробило заборгованість по заробітній платі» - розповіла Лариса Соколовська.

Соколовська зауважила, що сума повної сплати боргу заробітної плата з податками складатиме близько 5 000 000 гривень. Проте, внесеним на розгляд проектом рішення, пропонується надати «Луцьктеплу» дозвіл на 7 000 000. Заступник міського голови зауважила, що ці кошти дадуть можливість підприємству брати  кредити у разі потреби.