Луцька міська виборча комісія продовжує підрахунок голосів на чергових виборах до місцевих рад, які відбулися вчора, 25 жовтня 2015 року.  Зокрема, ще вночі тут виникла черга з голів та представників ДВК, які привезли здавати підраховані бюлетні з протоколами.

Зауважимо, що в місті визначено 42 виборчі округи, на яких працює 72 дільниці.

В результаті близько 3-4 ранку в порядку живої черги голови дільничих виборчих комісій зі своїми заступниками, секретарями, охоронцями та самими пакунками з «голосами» виборців зібралися в приміщенні Луцької міської ради, де традиційно засідає міська виборча комісія.

Окремі представники ДВК, за час, поки чекали своєї черги на здачу бюлетнів та протоколів з мокрими печатками, встигли подрімати в фойє перед сесійної залою.

Разом з тим, Луцька міська виборча комісія розпочала свій робочий день разом із членами ДВК о 7-й ранку 25 жовтня і фактично по нині не припиняла свою роботу. Усі представники комісій в напруженому режимі намагаються якнайшвидше опрацювати усі протоколи і в порядку «живої черги» одна-за-одною приймає голів ДВК, фіксуючи результати волевиявлення лучан. Попри це, ситуація досить напружена, оскільки всім хочеться якнайшвидше завершити підрахунок та прийняти результати голосування.

Час від часу, між головами ДВК, яких ще не прийняли в порядку поступлення, та членами Луцького міськвиборчкому виникають непорозуміння. Через втому, представники комісій вдаються до хамства, здіймають галас та порушують процес прийняття результатів голосування. Разом з тим, поки що по Луцькій міській виборчій комісії немає точної інформації скільки протоколів з мокрими печатками лишається не опрацьовано. Тим не менше, члени комісії обіцяють якнайшвидше оприлюднити результати, якщо їм не будуть заважати.

Варто зауважити, що загалом в Луцьку проголосувало 77 747 громадян. Явка виборців становить за попередніми даними 57,8%.