Депутат Луцької міської ради Сергій Сівак розповів, що мешканці багатоповерхівок скаржаться на занадто високу температуру в квартирах. Про це стало відомо під час чергової сесії Луцької міської ради сьогодні, 28 жовтня.

Зі слів Сівака, до нього звертаються містяни, які проживають в районі ЛПЗ зі скаргами на роботу місцевої котельні.

«Справа в тому, що протягом останнього тижня в Луцьку встановилася відносно комфортна погода. При цьому денна температура утримується на рівні 7-9 градусів, нічна - в межах 2-3 градусів. В той же час, температура в квартирах багатоповерхівок сягає 25-27 градусів за Цельсієм, змушуючи лучан відкривати вікна та балкони», - розповідає депутат.

Як зазначив обранець громади, розуміючи таке безгосподарне витрачання імпортних енергоносіїв, скарги лучан є абсолютно обґрунтованими, бо така непрофесійність та недбалість зі сторони теплоенергетиків додатково обтяжує сімейний бюджет мешканців багатоповерхівок.

Тож депутат попросив Луцького міського голову дати вказівку відповідним структурним підрозділам про більш економне та ощадне витрачання енергоносіїв, особливо за теплої погоди. Проте, луцькі обранці навіть з третьої спроби не захотіли підтримати запит колеги та хоч трохи зважити на потреби лучан.