Луцький міськрайонний суд засудив чоловіка, який намагався зарізати знайомого.

Зокрема, лучанин, раніше судимий за грабежі та розбій, у серпні цього року вчинив новий злочин. Перебуваючи поблизу будинку на вулиці Дружби Народів, захмелілий чоловік затіяв перепалку зі знайомим. Добряче підігрітий алкоголем та суперечкою, дебошир вихопив кухонний ніж, який чомусь носив при собі, та простромив товаришу груди.

Згідно висновку судово-медичної експертизи, своїми діями п’яничка завдав потерпілому тяжкі тілесні ушкодження, які є небезпечними для життя.

Допитаний у судовому засіданні обвинувачений у своїй вині зізнався повністю. А також визнав цивільний позов закладу охорони здоров’я про відшкодування витрат на лікування потерпілого.

Своєю чергою, потерпілий розповів, що претензій до обвинуваченого не має та не наполягає на суворому покаранні для нього.

В той же час, як стало відомо у ході досудового розслідування, зловмисник хворіє на психологічні розлади через епілепсію. Попри це, за своїм психічним станом чоловік міг і може усвідомлювати свої дії та керувати ними, тому його визнали осудним.

Отож, беручи до уваги всі обставини справи, а також те, що підозрюваний, раніше судимий і не відбув попереднє покарання та звільнений умовно-достроково, Луцький міськрайонний суд визнав його винним та присудив йому 5 років тюрми.

В той же час було вирішено стягнути з обвинуваченого на користь лікарні 8120 грн. витрат за стаціонарне лікування потерпілого.