Представники громадської організації «Кредитний Майдан» сьогодні о 10-ій ранку зібрались на мирну акцію протесту біля «Луцького міськрайонного суду Волинської області» з вимогою навести лад у судовій гілці влади.

Люди, які декілька років тому брали валютні кредити, сьогодні вже не здатні їх повернути через постійне зростання курсу долара. Вони звертаються до посадовців з проханням вирішити дане питання, просять банкірів дозволити їм повернути залишок заборгованих коштів по старому та відстоюють свої інтереси в судах. Проте все намарно.

Учасники «Кредитного Майдану» переконані, що не можна було взагалі допускати паралельного обігу іноземної та державної валют.

Активіст Володимир Кунц розповів, що має претензії особисто до судді Левандовської-Кочури, яка «допомагає банкірам відмивати брудні гроші».

«Те, що ця людина витворяла у вівторок в Апеляційному суді - це просто неприпустимо! Ви собі можете уявити такі речі – людина відхиляє всі наші клопотання про те щоб, надати матеріали справи для ознайомлення» - зауважив Володимир Кунц.

Мітингувальники називали українські суди основною ланкою беззаконня та корупції в країні. Вони вимагають довічне ув’язнення за завідомо неправосудне рішення, закликають суддів пройти перевірку на детекторі брехні, і перезавантажити судову систему.

«В нас не правосуддя, а якийсь бізнес-центр. Кожен день приходять з конвертами туди - несуть гроші. Влада за допомогою суддів знищує свій народ» - розповів Володимир Кунц.