У волонтерів з «Серця патріота» буде новий транспорт. Старенький жовтий мікроавтобус волонтерського центру «Серце патріота» через щотижневі поїздки на передову уже давно отримав статус «ветерана». Саме тому засновник центру, депутат Луцької міської ради від політичної партії УКРОП Сергій Балицький вирішив власним коштом придбати додатковий новий транспортний засіб для перевезення допомоги бійцям.

Про це під час відправлення чергового траншу на передову 27 листопада Інформаційному агентству Волинські Новини повідомив відповідальний за чергову поїздку волонтер Сергій Добродомов.

Так, з його слів, цього разу мікроавтобус з вантажем їхатиме у Сєвєродонецьк Луганської області, де дислокується 44-та артилерійська окрема бригада. Ще один пункт призначення волонтерів – 29 блокпост. У Донецькій області волонтери планують заїхати до бійців 24 ОМБ (Горлівка) та 14 ОМБ (Курахове). Солдатам доставлять продукти, консервацію, теплі речі, берці.

Також відвідають волонтери і 14 танкову бригаду, яка знаходиться під містом Вугледар Донецької області.

У 81 десантно-штурмову бригаду волонтери «Серця патріота» везуть запчастини до спецавтівок, задній міст до «джипа», продукти харчування, медикаменти та теплі речі. До слова, цю допомогу надала Волинська обласна регіональна парторганізація політичної партії «Українське Об’єднання Патріотів – УКРОП».

«Від політичної партії УКРОП ми отримали дороговартісні запчастини до автівок, зокрема, «задній міст» до позашляховика Opel Frontera, що знаходиться на балансі 81-ої бригади і, звісно ж, гуму. Цього разу нам суттєво допомогли громада села Перемиль, міста Берестечко, а також Ковеля. Окрім цього, окрему подяку хотілось би висловити дівчатам із жіночої сотні, які допомогли продуктами харчування і теплими речами», - каже волонтер Сергій Добродомов.

Крім того, він зазначив, що якби не підприємець Володимир Юрчук і його ремонтна бригада мотористів з села Хрінники, завдяки яким жовтенький мікроавтобус «Серця патріота» отримав якісний та абсолютно безкоштовний ремонт, поїздку довелось би відмінити.

«Хлопці усе відремонтували дуже якісно, а, головне, - абсолютно безкоштовно. До них я авто завіз на лафеті, а виїхав власним ходом», - зізнається волонтер.

А ось засновник волонтерського центру Сергій Балицький цього разу на відправку волонтерського вантажу не встиг, оскільки у той час займався вибором нового транспортного засобу для волонтерських поїздок: «Сергій Балицький поїхав обирати нового «буса» для волонтерської роботи, бо цей, як ви бачите, ми уже «заїздили». І все це, звісно, за власні кошти», - коментує ситуацію Сергій Добродомов.

Провести колег по добрій справі до Луцька приїхав і керівник Добровольчого волонтерського центру Берестечка Валентин Нахтігаль: «Хочу особисто подякувати небайдужим людям, а саме громаді села Перемиль, яка спромоглася зібрати майже цілий бус продуктів, які, власне, й поїхали на передову. Хочу наголосити, щоб ми не забували того, що війна ще не закінчилась. Люди, не дивіться по телебаченню звістки з передової, як кінофільм, що нас не стосується, а сприймайте це все до самого серця. Бо той, хто співпереживає реалії війни разом із нашими захисниками, ніколи не забуде про тих, хто потребує допомоги, захищаючи цілісність нашої держави. Я розумію, що нині матеріально важко усім, але навіть дитячі малюнки та листи неабияк гріють душу і допомагають цим хлопцям у складну хвилину. Зокрема, я дякую діткам із дитячого садочка Ковеля, які намалювали малюнки з теплими словами для бійців. Також 26 листопада ми спромоглися завантажити мікроавтобус овочами та продуктами. Не відмовив у допомозі жоден фермер із тих, до якимх ми зверталися. Це дуже приємно і тішить душу», - каже волонтер.

Нагадємо, «Серце патріота» постійно співпрацює з батьками воїнів АТО. Традиційно і цього разу волонтери передають від рідних та близьких адресні посилки.

Уже перед самою відправкою вантажу, до волонтерів на очах підійшла мама одного із солдатів, який боронить суверенітет України на передовій.

«Не хвилюйтесь, я бачитиму вашого сина. Він отримає усе, що ви йому передали. Ще й невеличкий подаруночок від нас», - усміхається до жінки Сергій Добродомов.

«Та нехай те, що у посилці, їдять усі хлопчики», - щасливо втерла сльозу мати бійця.

Після цього, волею-неволею, стає зрозумілим, що добрі справи ніколи не бувають даремними.