Вісім держав-членів Європейського Союзу в Організації Об'єднаних Націй закликали владу Російської Федерації зупинити підготовку до незаконних виборів на окупованій частині Донбасу.

Читайте також: В Україні продають шоколад, який виготовляють у "ДНР" (фото)

Заяву від імені восьми країн перед початком засідання Ради безпеки ООН зачитала постійний представник Великої Британії при ООН Карен Пірс на брифінгу, передає "Gazeta. ua".

Заяву підписали Велика Британія, Франція, Нідерланди, Польща, Швеція, Італія, Бельгія і Німеччина.

"Ми як держави-члени Європейського Союзу повністю підтримуємо незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України в межах міжнародно визнаних кордонів", – йдеться у заяві.

Читайте також: На Донбасі ліквідували бойовика ДНР на прізвисько "Атаман": опубліковано фото

"Ми засуджуємо незаконні так звані "вибори", заплановані на 11 листопада у непідконтрольних уряду територіях у так званих "Луганській народній республіці" і "Донецькій народній республіці". Якщо вони відбудуться, ці незаконні вибори суперечитимуть зобов'язанням, зробленим відповідно до Мінських угод та порушать українське законодавство", – наголошується у заяві.

У ній зазначається, що будь-які подібні незаконні вибори будуть несумісними з суверенітетом і територіальною цілісністю України.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter