На виконання розпорядження голови Волинської обласної державної адміністрації Володимира Гунчика продовжується робота по реструктуризації ДП «Волинський облавтодор». Про проблемні питання доповів директор ДП "Волинський облавтодор" ВАТ "ДАК "Автомобільні дороги України" Олександр Зіньков під час засідання антикризового штабу Волині.

За його словами після закінчення реорганізації структури з 1 січня 2016 року в обласному автодорі з існуючих 11 залишиться 6 філіій, які будуть обслуговувати дороги місцевого значення. Також залишиться 4 філії, які будуть обслуговувати дороги державного значення.

Наразі «Волинський облавтодор» знаходиться на стадії інвентаризації. Директор планує, що вона закінчиться наступного тижня.

Олександр Зіньков зауважив, що проблемним питанням залишається стан техніки підприємства, адже її середні вік близько 22-25 років.

«Вона вже не тільки фізично, але й морально застаріла. Тому значні кошти витрачаються на її оновлення, ремонт. Останнього разу техніка закуплялась для філій, які обслуговують дороги місцевого значення у 2008 році» - розповів Олександр Зіньков.

Попре те, що автодор отримав кошти від служби доріг, та виплатив своїм працівникам заробітну плату за серпень і половину вересня, з ДП все ж продовжують звільнятись механізатори. Олександр Зіньков зауважив, що така тенденція найбільше спостерігається у прикордонних районах.

Володимир Гунчик дав розпорядження директору ДП «Волинський облавтодор» не чекати державних грошей, а попрацювати у напрямку оновлення техніки через грантові проекти і залучити кошти Євросоюзу. В свою чергу, він пообіцяв всіляку допомогу та сприяння.

«Волинська обласна державна адміністрація готова виступити, як бенефіціар під такі проекти» - зауважив Володимир Гунчик.