Незвичний випадок затримання контрабандних тютюнових виробів стався 6 грудня на ділянці відділу «Рівне». Про це повідомляє Держприкордонслужба України.

Група реагування Луцького загону виявила на березі Західного Бугу двох невідомих з гумовим човном та 18 ящиками цигарок. Вони намагались переправити куриво в Республіку Польща.

Помітивши охоронців кордону, правопорушники підпалили ящики з цигарками та спробували втекти, однак були затримані. Чоловіки виявились жителями Любомльського району, які відмовились давати будь-які пояснення.

Намагаючись спалити цигарки, частина з яких лише підгоріла, порушники хотіли знищити речові докази протиправної діяльності і в подальшому у суді зменшити суму штрафу, яка буде рівнозначна сумі оцінки вилученого товару.

У ході перевірки прикордонники неподалік виявили ще 10 ящиків цигарок, що були обмотані скотчем та підготовлені для переправлення через воду. На правопорушників складені документи за спробу незаконного перетину державного кордону, порушення прикордонного режиму та непокору законній вимозі прикордонного наряду.

Наразі 12 тисяч пачок цигарок марки «Фест» білоруського виробництва без акцизних марок на орієнтовну суму близько 120 тисяч гривень вилучено. Міру покарання визначить суд.