У Миколаєві в помешкання бійця, поки той на фронті, заселились чужі люди. Житло купив екс-міліціонер за безцінь. Документи, за якими продали квартиру, виявилися підробленими. А чоловіка при заселенні чомусь не здивували ані замки на дверях, ані речі й меблі. Нині справою займається поліція, - повідомляють Факти.

25-річний Олександр Шутін у зоні АТО - півроку. У Миколаєві жив у однокімнатній квартирі - що дісталась від бабусі. Днями бійцю зателефонувала сусідка: в помешкання заселились чужі люди. Олександр приїхав з Авдіївки у п'ятиденну відпустку. Однак, зайти додому не зміг. 

- Ось я повернувся. Замки змінили. Нові господарі. Жити ніде. Документи, речі - все там, - говорить військовослужбовець Олександр Шутін.  

Сусіди шоковані. Олександр - сирота. Мешкає у квартирі з 2007 року, відколи померла власниця житла, його бабуся Валентина Шутіна. За документами ЖЕКу, квартира досі належить жінці. Олександр отримав лише витяг з реєстру спадкоємців, що дозволяє використовувати оселю. Грошей на оформлення права власності в нього не було. Цим і скористались шахраї.

- Ми їм сказали, що хлопець служить в АТО. Вони сказали, що «ми нічого не знаємо». І викликали якусь службу, яка відкриває замки. Відкрили  замки і увійшли, - каже сусідка Таміла Аленіна.  

Квартиру купив колишній правоохоронець для дружини. За його словами, оселю придбав у жінки, яка у 1998 році буцім-то купила її у бабусі Олександра. Працівника розшуку не насторожили чужі меблі й речі у квартирі та занизька ціна: 15 тисяч доларів, що на 20% менше за ринкову на подібне житло.

- Нотаріус подивилася документи. Перевірила по всіх базах, подзвонила зранку: можете оформляти угоду. В три години прийшли, віддали гроші, оформили угоду та й все, - говорить Сергій Супроткін, покупець квартири.

Адвокат військовослужбовця з'ясував: угода 98-го року була сфальшована. Біржа нерухомості, що оформлювала продаж, ще не існувала. 

Лише під тиском волонтерів та преси поліція прискорила слідство у справі за статтею про шахрайство. Суд арештував квартиру і тепер аферисти не можуть її перепродати, щоб приховати сліди злочину. Однак, на те, що розслідування буде швидким - розраховувати не варто, нарікають правоохоронці.

- Висунуті робочі версії щодо осіб, причетних до скоєння зазначеного кримінального правопорушення. Самі особи встановлені. Але їх місцеперебування на даний час ми перевіряємо. Виписані повістки. Але на даний час на допиті не були, - говорить Олександр Ященко, заступник начальника слідчого відділу Ленінського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Миколаївській області.

Олександр не схотів з важким серцем повертатись на схід, тож у присутності поліції зламав двері до власної квартири. Усередині не дорахувався ноутбука та куртки. Тепер у поліції нова справа: за фактом крадіжки. А екс-міліціонер звернувся до прокуратури через самоправство військовослужбовця.

ВІДЕО МОЖНА ПЕРЕГЛЯНУТИ ТУТ